Digidexo.com

Hvordan vet jeg om noen har et rusproblem

Hvordan vet jeg om noen har et rusproblem


Uten å fange noen på fersk gjerning i å bruke et kontrollert stoff, er det tegn som kan tyde på mulig bruk. Disse skiltene kan være fysisk og kan variere avhengig av stoffet blir misbrukt. Fordi fysiske symptomer kan være assosiert med andre problemer, for eksempel stress, er det også viktig å merke vesentlige endringer i noens oppførsel, utseende, personlighet eller holdning.

Hvordan vet jeg om noen har et rusproblem

Merknad hvis det er tydelige endringer i personens daglige liv. Er det en betydelig økning eller reduksjon i appetitten, nye grupper av venner, liggende, tap av interesse i hobbyer, mangel på motivasjon eller hyppig lån av penger? Et annet tydelig tegn er tilstedeværelsen av narkotika brukerutstyr eller tomflasker.

Se etter endringer i personens fysiske utseende. Tas hensyn til alle plutselig økning eller reduksjon i vekt eller en endring i generelle utseende og hygiene. Andre fysiske symptomer kan omfatte dårlig koordinering, røde og rennende øyne, hevelser og endringer i ansiktsfarge, nålestikk, ukontrollerbar risting, og hyppig sykdom.

merker endringer i personlighet. Sinneutbrudd, stormannsgalskap, paranoia, humørsvingninger, hemmelighetsfull oppførsel og overfølsomhet er alle tegn på mulig rusmisbruk. Periodisk fnising og dumhet kan også indikere at visse stoffer blir misbrukt.

Hint

  • Nærmer seg en kjær du mistenker har en avhengighet bør gjøres proaktivt, positivt og uten dom. Den første samtale har en ideell gjort når personen er rolig - ikke når han eller hun er beruset eller gå gjennom tilbaketrekning.