Digidexo.com

En diett for perifer nevropati

Perifer nevropati er oftest forårsaket av diabetes, men kan ha en rekke andre årsaker, inkludert traumatiske skader, infeksjoner og eksponering for giftstoffer. Perifer nevropati kan vanligvis hjulpet av medisinsk personell i løpet av en periode, særlig hvis det underliggende problemet kan bli behandlet eller administrert med hell. De vanligste symptomene er smerter og nummenhet i hender og føtter, ofte beskrevet som prikking eller brennende. Det tap av følelse i hender og føtter er ofte beskrevet som følelsen som iført en tynn hanske eller strømpe.

Diet Anbefalinger

En diett anbefalt av American Diabetes Association kan gi hjelp til dem som berøres av nerve smerter ved blant annet å kontrollere glukoseinntaket. Enhver diett bør begitt seg ut på med innspill av en lege og formet for å passe behovene til dieter. Der det er mulig, bør en diett følges sammen med regelmessig, daglig mosjon på rundt 30 minutter for voksne og 60 minutter for barn. En rekke spørsmål å stille deg selv før du tar fatt på en endring av kostholdet er:

Hvor aktiv er du?
Er du en mann eller en kvinne?
Prøver du å gå ned i vekt?

Mat

Spis en rekke næringsrike matvarer og drikkevarer, og inkluderer grønn te og vann. Næringsrike matvarer inneholder hvitløk, grønne bønner, tunfisk og tofu. Komplette lister er tilgjengelige fra legen din eller på Internett.

Spis fiber-rik frukt, grønnsaker og helkorn. Rundt halvparten av korn forbrukes daglig bør være hele korn. Hele korn inneholder antioksidanter og lignans, som enkelte forskere mener bidrar til å redusere risikoen for diabetes og hjertesykdommer. Hele korn er til stede i quinoa og havregryn og frokostblandinger som Total.

Daglige matinntak bør inneholde to kopper frukt og 2 1/2 kopper av grønnsaker, magert kjøtt og fjærkre, og lav-eller ikke-fett meieri. Enumettet fett bør erstatte mettede og trans-fett. Foods høy i enumettet fett inneholder peanøttsmør, olivenolje og rapsolje. Natrium inntaket bør begrenses til mindre enn 2300 mg per dag.

Drikkevarer

Alkohol er et annet problem for perifer neuropati lidende. Alkohol bør begrenses til én drink for kvinner og to for menn daglig. Andre drikkevarer som er tatt i løpet av dagen må inneholde meget små mengder av tilsatt sukker eller kalori søtningsmidler. Eksempler på akseptable drikker inkluderer Sprite Zero og Sierra Mist Free.