Digidexo.com

Ni matvarer som kan senke kolesterolet

Høyt kolesterol er den ledende årsak til hjerte-relaterte sykdommer i verden. I de fleste tilfeller matvarer vi velger er direkte ansvarlige for våre LDL (dårlig kolesterol) nivåer og for økningen i fedme i tillegg. Velge riktig mat vil sikre at du er i stand til å leve en sunnere livsstil med lavere kolesterol og en redusert risiko for hjertesykdom, overvekt, og andre mat-relaterte sykdommer.

Helkorn

Hele korn, spesielt havre, bidrar til en sunn vedlikehold av veggene i carotis. Hvis dietten inneholder nok hele korn vil du sakte jevning av arterieveggene, og dermed hindre kolesterolnivået stiger.

Pistasjenøtter og valnøtter

Pistasjenøtter og valnøtter inneholder høye nivåer av omega-3 fettsyrer, fett og antioksidanter. Disse næringsstoffene spiller en medvirkende rolle i reduksjon av LDL-kolesterolet (dårlig kolesterol) og antas, ifølge studier gjennomført på Carl R. Darnall Army Medical Center i Fort Hood, Texas, for å ha muligheten til å reversere eksisterende skade på arteriell vegger.

Blåbær

Blåbær har lenge vært kjent som en "super frukt", og deres evne til å bidra til å senke kolesterolet er bare en annen grunn til å legge dem til din dagligvarebutikk kurven. Blåbær inneholder en kjemisk forbindelse som er kjent som pterostilbene som har vist seg å senke kolesterol nesten like effektivt som kommersielt produserte medisiner. Blåbær, selvfølgelig, har færre bivirkninger.

Linfrøolje

Linfrøolje har vist seg å bidra til å redusere kolesterolnivået hos menn. Menn som regelmessig tar linfrø olje kosttilskudd som inneholder omega-3 fettsyrer og alfa-linolensyre syrer se betydelige forbedringer i både deres blodtrykk og kolesterolnivå.

Oliven og olivenolje

Oliven, olivenolje, og selv avokado har et dårlig rykte for å være høy i fett. Sannheten er at de fleste av fett som finnes i disse matvarene er umettet, noe som betyr at de er bra for hjertet og kolesterolnivået. Umettet fett som finnes i oliven og olivenoljer vil ikke bare bidra til å øke HDL nivå, men har vist seg gjennom forskning gjort ved Universitetet i Jaen i Spania for å ha en betydelig innvirkning på forebygging av diabetes også.

Cranbery-Grape Juice

Når du velger matvarer for å senke kolesterolet er det viktig å huske på at du trenger å senke LDL (dårlig kolesterol), mens på samme tid øker HDL (godt kolesterol). Cranberry-drue blander er den perfekte løsningen. Den antioksidanter som finnes i druesaft lavere LDL nivåer og næringseiendommer i tranebærjuice øke HDL nivå.

Fisk

Fisk er en utmerket kilde til omega 3 fettsyrer som, som nevnt før, vil bidra til å senke LDL og heve HDL nivå. Fisk avtar triglyseridnivåer samt (triglyserider blir den kjemiske form som fett er lagret i kroppen). Hvis du ikke er en fan av sjømat kan du erstatte kjøttet med en høy kvalitet fiskeolje supplement. Husk, jo høyere kvalitet av supplement jo mindre sannsynlig vil det føre til problemer som raping, dårlig ånde og kvalme.