Digidexo.com

Behandlingstilbud for prostatakreft

Prostatakreft er når cellene vokse i en ukontrollerbar hastighet i vevet av prostata, danner små tumorer. Kreftceller er ikke regulert og overleve normale celler. På dette tidspunkt, kan prostatakreft være herdbar med en hastighet på 90 prosent eller mer etter kirurgi eller stråling, som blir brukt for å fjerne eller drepe cellene. Dessverre er det ingen måte å vite veksttakten for prostatakreft. Hvis svulster i prostata ikke er behandlet, og fortsette å vokse og danne nye svulster, kan det spre seg og bli transportert til andre deler av kroppen gjennom lymfesystemet og blodbanen. Sekundære svulster da begynne å vokse. Vanlige symptomer som kan indikere prostatakreft omfatter svak urin flow eller hyppig vannlating, smerter eller svie, blod i urinen eller semen, smerter i rygg, hofter eller bekken eller en smertefull ejakulasjon.

Statistikk

Ifølge Prostate Cancer Foundation, påvirker prostatakreft 1 i 6 menn. I 2009 vil 192 000 mennesker bli diagnostisert med prostatakreft, og det vil føre til 27.000 dødsfall. Ett nytt tilfelle av prostata kreft er diagnostisert hvert 2,7 minutt. Tidlig testing og diagnostisering er viktige forebyggende tiltak i prostatakreft, men det er gode nyheter. Siden 90 prosent av prostatakreft oppdages på et tidlig stadium, er en kur hastigheten høy. Det er viktig å rådføre seg med en lege om de beste behandlingstilbud tilgjengelig og effekter.

Prognose og behandling

Prognose og behandling plan vil variere avhengig av stadium av kreft og hvor langt den har spredd seg, alder og helse, så vel som om dette er nylig diagnostisert eller tilbakevendende.

Kirurgiske alternativer for prostatakreft

En prostatektomi er en kirurgisk alternativ som fjerner enten en del eller alle av prostata. Denne kirurgiske alternativet er normalt tilgjengelig for menn med tidlig fase kreft for å forhindre tilbakefall eller utvidelse av prostata kreft. Under en prostatektomi, er et snitt gjort i buken og i prostata er fjernet fra bak skambenet. Etter å ha tatt ut prostata, vil urinrøret bli sydd til blæren, slik at urinen kan flyte. Et kateter anbringes i blæren etter operasjonen for å tillate legemet å justere.

Stråling for prostatakreft

Stråling dreper kreftceller og vev med radioaktiv eksponering. Hoved type strålebehandling for prostatakreft kalles ekstern stråle strålebehandling. CT, MRI, og røntgenbilder bidra til å kartlegge den nøyaktige plassering av tumorcellene som deretter rettet med en høy dose av stråling via et strålen. Behandlingskurer normalt span fem dager i uken i syv til åtte uker og er gjennomført via en poliklinikk. Proton-terapi er en annen metode for strålebehandling, som implementerer protoner som er rettet mot tumor alene. Dette systemet påvirker ikke det omkringliggende vevet. Brachyterapi, blir metallpellets av radioaktiv medisinering inn i prostata via en kanyle, som er plassert i huden bak testiklene. Pelletene avgir stråling over tid og drepe prostatakreftceller. Etter et år, blir det radioaktive materialet inaktive.

Kjemoterapi for prostatakreft

Kjemoterapi bruker kjemikalier for å drepe eller stanse veksten av celler ved å innvirke på celledeling. Kjemoterapi har blitt brukt til å lindre symptomene for de med fremskreden eller metastatisk prostata kreft, men det er nye kombinasjoner av medisiner som blir testet som kan anvendes i tidligere stadier kreft også. Kjemoterapi dosering, medikamentkombinasjon, og kroppens reaksjon kan være helt annerledes, men kanskje noen bivirkninger er kvalme og oppkast, søvnproblemer og tretthet.

Ufrivillig barnløshet

Rundt 90 prosent av testosteron produseres av testiklene, fungerer som drivstoff kilde for kreftcellevekst i prostata. Hormonbehandling virker til å stoppe produksjonen av testosteron. Men noen celler vokse uavhengig av testosteron og fortsetter å vokse til tross for hormonbehandling fremskritt. Hormonterapi er ikke en behandling, men kan fungere som en måte å håndtere prostatakreft. Mulige bivirkninger av hormonbehandling inkluderer kroppshår vekst, endring i muskelmasse, seksuell lyst, erektil funksjon, hetetokter, vektendring, anemi og andre helseproblemer.

Alternative behandlinger for prostatakreft

Kryoterapi og høy intensitet fokusert ultralyd er vurdert alternative behandlinger for prostata kreft. Kryoterapi er når sonder er ført inn i prostata via perineum og flytende nitrogen blir levert til prostata. De nitrogen- eller argongass virker til å fryse prostata-celler og tumorer. Noen av de mulige komplikasjoner inkluderer urin og erektil dysfunksjon. En høy intensitet, fungerer fokusert ultralyd for å varme opp prostataceller og drepe dem. I løpet av denne fremgangsmåten, blir en probe innføres via rektum og deretter ultralydbølger blir levert til målområdet. Dette er en ganske ny prosedyre i USA, derimot, har det vært brukt som behandlingsmetode for prostatakreft i europeiske land. Til tross for sin suksess utenfor USA er det fortsatt ansett som et alternativ behandling.