Digidexo.com

Mestring for pasienter med Alzheimers

Alzheimers sykdom er en mental tilstand og form for demens som rammer mer enn 5 millioner amerikanere. Dens negative effekt på kognitiv funksjon, atferd og sosial fungering gjør det en ødeleggende prognose, men de med Alzheimers kan holde håp ved å innlemme mestringsstrategier i hverdagen.

Journalføring

Hold en daglig dagbok. Dette vil hjelpe deg til å uttrykke og bearbeide noen følelser eller tanker du har om å ha Alzheimers sykdom. For eksempel kan du skrive om dine bekymringer om å ha familiemedlemmer være ansvarlig for deg, eller om hvor god du føler når du har en dag med mindre alvorlige symptomer. Dagbok også vil hjelpe deg å huske spesielle hendelser, for eksempel et barneselskap, eller hva som skjedde på jobb på en bestemt dag.

Helse

Har alt du kan for å holde seg i god helse. Dette inkluderer å få nok hvile, mosjon og et balansert kosthold. Enkelt sagt, kroppen fungerer best når det ikke er trøtt og har nok drivstoff til å utføre fysiske prosesser. Ved å ta vare på deg selv, du øke oddsen for at kroppen din vil være i bedre form for å bekjempe Alzheimers symptomer. Dette er fordi resten, mosjon og diett ha stor innvirkning på hjernen er i stand til å fungere og kommunisere med resten av kroppen. Dietter lavere i fett og rikt på frukt, har grønnsaker og korn vært knyttet til lavere risiko for Alzheimers utvikling.

Aktiviteter

Fortsett å delta i aktiviteter du liker, eller som du har ansvar for. Gjentagelsen av aktivitetene kan redusere din glemsomhet knyttet til disse aktivitetene. De kan også gi en følelse av normalitet på grunn av deres kjennskap, og de kan ta tankene bort progresjon av sykdommen.

Organisering

Sett ting i orden. Jo mer rotete omgivelsene er, jo mindre sannsynlig er det at du vil huske hva du gjorde med et element. Tildele hvert element sin plass og sette elementet på plass hver gang; repetisjon i organisasjonen kan bidra til å redusere glemsel slik at du kan fortsette å fungere selvstendig.

Kommunikasjon

Snakk med andre om sykdommen og hva som helst annet du ønsker å diskutere. Du kan finne en støttegruppe for Alzheimer-pasienter, eller du kan snakke med et familiemedlem, venn eller profesjonell. Som journalføring, dette mestring teknikken hjelper deg å få følelser ut og inn i det åpne, noe som gjør det lettere for andre å hjelpe deg og for deg å føle seg mindre isolert. Snakke med andre kan også hjelpe deg med å huske ting, fordi de som kommuniserer med deg kan tjene som informasjonskilder.