Digidexo.com

Mat som inneholder monolaurin

Mat som inneholder monolaurin


Ifølge Journal of Bacteriology, monolaurin, også kalt monoglycerid av laurinsyre og glycerol-monolaurat, kan drepe mange forskjellige typer farlige mikrober. Denne substans blir dannet via esterization av laurinsyre, enten gjennom kunstige prosesser, eller i det menneskelige legeme etter laurinsyre er blitt forbrukt. Få matvarer inneholder naturlig monolaurin eller laurinsyre, men det er lagt til noen for å hjelpe stabilisere dem.

Breast Milk

Morsmelk er ikke en vanlig mat for voksne, men det monolaurin innhold spiller en betydelig rolle i immun utvikling av babyer. I perioden når spedbarn er avhengig av morsmelk for mat, hjelper monolaurin beskytte dem mens deres immunforsvar bedres. Dette stoff har vist seg å være effektive mot bakterier og mot lipid-belagte virus. Babyer på formelen kan ha nytte monolaurin kosttilskudd for å erstatte dette naturlig mat.

Coconut Oil

Laurinsyre, et stoff som det menneskelige legeme omdannes til monolaurin, er naturlig tilstede i kokosolje. Dessverre er det også lett ødelagt av de vanligste oljebearbeidingsmetoder. Ifølge Center for forskning på laurinsyre oljer, kokosnøttolje og bare produkter som ikke har blitt behandlet med heksan inneholde passende mengder av laurinsyre.

Cottage Cheese

Monolaurin anti-mikrobielle egenskaper gjør det til et utmerket tilsetningsstoff til cottage cheese og andre matvarer som skjemmer deg bort lett. Ifølge Food Research International, og legger monolaurin å selv forurenset cottage cheese resultater i hemmet bakterier, mugg og gjær vekst. Monolaurin er ikke tilstede i alle cottage cheese merkevarer. Forbrukere bør kontakte produsentene å finne ut om denne fettsyren er til stede i deres favoritt merke.