Digidexo.com

Kan HIV finnes i en Normal Blood Test?

De fleste blodprøver bare skjermen for én eller et svært begrenset antall faktorer. En blodprøve som ikke er spesielt beregnet på å screene for HIV kan ikke brukes til å finne eller diagnostisere infeksjon med viruset.

Typer

HIV-testing gjort på en blodprøve er den vanligste metoden for testing. HIV-tester kan også utføres på oral væske og urin (selv om urinprøver er mindre nøyaktige enn andre tester).

Identifikasjon

Folk som tror de kan ha smittet med hiv bør søke HIV testing. Den Harm Reduction Coalition hjelper folk å finne nærliggende HIV testing steder (se Ressurser nedenfor).

Funksjoner

HIV-testing er ikke-invasiv, smertefri (selv om ubehag kan skyldes bruk av en nål), safe, og nøyaktig. Det er den eneste måten å diagnostisere HIV-infeksjon.

Betraktninger

HIV-tester skjerm for antistoffer mot viruset. Utvikling av en påviselig nivå av antistoffer kalles serokonversjon og vanligvis tar omtrent en måned etter smitte. Imidlertid kan prosessen ta mellom tre og seks måneder, og en test vil bare gi et sant positivt dersom testet enkelte allerede har serokonvertert.

Resultater

Resultater av en HIV-test kan ta flere dager. Enkeltpersoner som testes bør spørre på tidspunktet for testing hva de trenger å gjøre for å få resultatene av deres test.