Digidexo.com

Hva er meningen med graviditetshormonet nivåer?

Graviditet hormonnivået refererer til nye nivåer av hormoner i en kvinnes kropp som er nødvendig for å bygge og opprettholde et annet liv. Å være gravid er ikke bare endre en kvinnes fysiske utseende, men den indre funksjon av kroppen hennes, så vel.

Hormonelle endringer

Når en kvinne er gravid, er det visse hormoner som er undertrykt og andre som blir mer rikelig. For eksempel, gjennom hele svangerskapet, follikkelstimulerende hormoner, eller FSH, og luteiniserende hormoner, eller LH, undertrykkes, og det er en økt produksjon av menneskelige placenta lactogens, østrogen og progesteron.

Viktigheten av hormonelle endringer i svangerskapet

Fysiologiske endringer som oppstår under svangerskapet, blant annet veksten av fosteret og endringer i morens kropp, er styrt av endringer i hennes hormonelle nivåer.

Problemer med hormon ubalanse

Mange reproduktive problemer skyldes hormonell ubalanse snarere enn fysiologiske årsaker. For eksempel, postnatal depresjon, en vanlig foreteelse, er et resultat av en hormonell ubalanse.

Effektene av hormonell ubalanse på graviditet

Hormonelle ubalanser i kroppen kan føre til unormale svangerskap. For eksempel 4 til 6 prosent av kvinner som tar progestin bare har ektopisk, eller ford, svangerskap. Det samme gjelder for kvinner med DES, eller diethylstilbestrol, eksponering, samt de som har tatt ovulasjonsinduksjon. DES er et syntetisk østrogen som kan skade reproduksjonssystem fosteret.

Hormonell ubalanse i spontanabort

Den vanligste bivirkningen av en hormonell ubalanse er en spontanabort, som kan være forårsaket av en lutealfasen mangel, unormale nivåer i skjoldbruskkjertel hormon, hyperprolaktinemi og polycystisk ovariesyndrom.