Digidexo.com

Hva er årsakene til polycystisk ovariesyndrom?

Polycystisk ovariesyndrom, også kalt polycystisk ovariesyndrom (PCOS), er en tilstand som påvirker hormonnivåer hos kvinner. Anovulasjon er vanlig, så infertilitet er et problem. Avhengig av omfanget av polycystisk ovariesyndrom, kan kvinner oppleve hirsutisme, eller uvanlig hårvekst, inkludert overdreven hårvekst på overleppen. Mens årsaken til polycystisk ovariesyndrom er usikker, kan flere faktorer påvirke utviklingen av dette syndromet.

Androgener

Luteiniserende hormon og follikkelstimulerende hormon er i stor grad ansvarlig for den normale menstruasjonssyklusen. Timing og mengde hormon utgivelse dikterer vekst, modning og frigjøring av egg. Et overskudd av androgener, eller mannlige hormoner, føre luteinizing og follicle stimulerende hormon produksjonen i unormale mengder, og eggløsning kan forekomme sjelden eller ikke i det hele tatt. Menstruasjon kan også være uregelmessig i timing og lengde.

Fedme

Det er en sterk sammenheng mellom polycystisk ovariesyndrom og fedme. Kvinner med polycystisk ovariesyndrom som slanker seg ofte viser forbedringer og fruktbarhet avkastning. Dette kan være på grunn av fettvev evne til å lagre østrogen. Fedme er også knyttet til økt androgen, eller mannlig hormon, nivåer.

Insulin

Høye insulin nivåer er en indikator for insulinresistens. Ved insulinresistens, oppstår høyt blodsukker. Dette kan utvikle seg til diabetes. Kvinner med polycystisk ovariesyndrom som har vært behandlet for insulinresistens eller diabetes har vist forbedringer i reguleringen av deres menstruasjonssykluser og fruktbarhet. Høye nivåer av insulin kan fremme polycystisk ovariesyndrom ved å påvirke andre endokrine organer som påvirker kvinnelige og mannlige hormonproduksjon.

Genetikk

Det er ingen fast sammenheng mellom genetikk og utvikling av polycystisk ovariesyndrom. Men kvinner med dette syndromet har ofte en slektning, vanligvis en mor eller søster, som også har polycystisk ovariesyndrom. Den genetiske mulighet kan bli overskygget av livsstil. Kosthold og mosjon er ofte lært vaner. Et dårlig kosthold kan bidra til insulinresistens og diabetes. Fedme er vanligvis et resultat av overskytende kaloriinntak.

Behandling

I de fleste kvinner, er årsakene til polycystisk ovariesyndrom nært knyttet og de fleste av dem er utbredt. I mange kvinner, vil miste vekt øke helse og fruktbarhet. For de som skriver seg fra unormal syndrom endokrin funksjon, kan hormonbehandling være nødvendig. Hvis diabetes eller insulinresistens er årsaken, riktig behandling fremme normal produksjon av insulin eller gi insulin, om nødvendig, vil ofte minske symptomene på polycystisk ovariesyndrom.