Digidexo.com

Fordelene og bivirkninger acetyl-L-karnitin

Fordelene og bivirkninger acetyl-L-karnitin


Karnitin finnes naturlig i rødt kjøtt og meieriprodukter, samt noen planteføde. Dens grunnleggende funksjon i kroppen er å bistå transport av fett inn i mitokondriene - mini ovner inni cellene - hvor det omdannes til energi. Ifølge University of Maryland Medical Center, hjertet, muskler, hjerne og sperm avhengige av L-carnitin til energi. Som i 2010, er acetyl-L-karnitin stadig mer populært som et kosttilskudd.

Kognitiv funksjon

Fordi carnitin er lagret i hjernevev og brukes av hjernen for å omdanne fett til energi, noen mennesker tror at inntak av acetyl-L-karnitin oralt vil forbedre hjernefunksjonen. Studieresultatene er lovende. Pasienter med mild kognitiv svikt og mild Alzheimers sykdom opplevd forbedring i deres kognitive funksjon da de tok mellom 1,5 og 3,0 gram acetyl-L-karnitin daglig, ifølge en studie fra 2003 publisert i tidsskriftet International Clinical Psychopharmacology. I 2010, forskere ved Senter for Cell nevrobiologi og neurodegenerering Forskning ved University of Massachusetts ga supplement til friske voksne uten demens som en del av en ernæringsmessig formel. Ifølge deres artikkel i Journal of Nutrition, Health & Aging, disse voksne viste forbedret mental yteevne på tester.

Vitality

Acetyl-L-karnitin er kjent rolle i å konvertere fett til energi har vakt stor interesse for bruk som et vekttap verktøyet. L-karnitin ble funnet å redusere kroppsfett og øke muskelmasse i en studie av menn og kvinner over en alder av 100, "L-karnitin behandling reduserer alvorlighetsgrad av fysisk og mental utmattelse og øker kognitive funksjoner i Centenarians." Selv om slike studier generere mye interesse for potensialet av acetyl-L-karnitin som en atletisk supplement, har de fleste undersøkelser i dette emnet ikke vist klare fordeler for friske mennesker, ifølge Linus Pauling Institute ved Oregon State University.

Heart Health

Acetyl-L-karnitin har en beskyttende funksjon i hjertemuskel, så vel som i hjernen og andre muskler i kroppen. Ifølge en studie fra 2006 publisert i The FASEB Journal med tittelen, "Tilbakeføring av mitokondriell Defekter Før Iskemi Beskytter Aged hjerte," eksperimenter på dyr viser at hjertemuskelen er bedre i stand til å tåle tap av oksygen på grunn av blodpropp når acetyl-L D-carnitin er gitt før en hjertehendelse.

Sperm Motilitet

Et annet område der kroppen lagrer L-karnitin er bitestikkelen hos menn, røret som huser sperm som de forfaller. I bitestikkelen, sperm tilegne seg evnen til å svømme og å befrukte egg. Noen forskere har antydet at hvis en mann er mangelfull i L-karnitin, vil hans sperm mangler bevegelighet. Flere studier, inkludert en 2007 studie publisert i Asia Pacific Journal of Clinical Nutrition på virkningene av ernærings karnitin, tyder på at inntak av acetyl-L-karnitin som et supplement forbedrer sperm motilitet og forbedrer mannlig fruktbarhet.

Bivirkninger

Physicians 'Desktop Reference tyder på at folk tar mer enn 500 mg av acetyl-l-karnitin daglig noen ganger utvikle fordøyelseskanal opprørt, søvnløshet og irritabilitet. The Linus Pauling Institute ved Oregon State University påpeker at acetyl-L-karnitin har ingen rapporterte toksiske effekter. Unngå noen kosttilskudd som inneholder D-karnitin, imidlertid. Denne formen for karnitin er ikke bioaktive, men det gjør blokkere absorpsjon av den reelle L-karnitin, og kan la deg følelsen svak eller trøtt. Snakk med legen din dersom du lider av høyt blodtrykk, diabetes, nyresykdom, vaskulær sykdom, skrumplever, eller hvis du er i tvil om å ta acetyl-L-karnitin.