Digidexo.com

Low-Fat lav karbohydrat diett

En lav-fett lav-karbohydrat diett er et program som er ment for de som ønsker å begrense sitt kaloriinntak, men likevel gi vitaminer og næringsstoffer for bærekraftig helse. Snarere enn å kutte ut alle karbohydrater, begrenser en lav-karbohydrat diett carb inntaket til komplekse karbohydrater finnes i helkorn mat og grønnsaker. Du kan redusere fettinntaket ved å eliminere bearbeidet mat fra kostholdet ditt, sammen med mat med høyt mettet fett som hel-melkeprodukter, rødt kjøtt og sukkerholdig snacks. Snakk med en ernæringsfysiolog før du prøver en ny diett for å garantere sikkerheten.

Komplekse karbohydrater

Karbohydrater kan deles inn i to forskjellige typer: enkle og komplekse. Enkle karbohydrater gir korte utbrudd av energi som avta 1 til 2 timer etter inntak, i henhold til "Low-carb dieting for Dummies". Enkle karbohydrater finnes i raffinert sukker produkter, spesielt sukkerholdig snacks og hvitt mel. Komplekse karbohydrater er sunnere for deg fordi de sakte fordøye i magen, som gjør at du føler deg full for lengre perioder av gangen, og ber deg om å spise mindre. Komplekse karbohydrater er høyt fiberinnhold, og hjelpe til med å opprettholde energi gjennom hele dagen. Disse karbohydrater kan finnes i hele korn brød og pasta, bønner og grønnsaker som asparges og spinat.

Fat

Mettet fett er en usunn fett som kan føre til fedme hvis konsumert for lange strekninger av gangen, ifølge American Heart Association. Den finnes i rødt kjøtt, huden av kylling, meieriprodukter og bearbeidet mat. Reduser fettinntaket ved å begrense rødt kjøtt forbruk, og bytte melkeprodukter fra helmelk til lav-eller ikke-fett. Erstatt koke smør med vegetabilsk olje. Olivenolje, er peanøttolje og rapsolje enumettet fett som bidrar til lavere blodtrykk og forebygge hjertesykdom. Spis mer fisk som laks, makrell, sardiner og tunfisk Albacore for å få den anbefalte kosten godtgjørelse av protein og omega-3 fettsyrer, som styrker kroppen og reduserer kolesterol.

Frukt og grønnsaker

Frukt som epler, bananer, bær og sitrusfrukter er høy i vitaminer og lite kalorier og karbohydrater, noe som betyr at du kan spise dem i store mengder uten å bekymre deg for mye om kaloriinntaket. Grønnsaker, inkludert spinat, rødbeter, artisjokker, gulrøtter, agurker, tomater, paprika og løk er tett på næringsstoffer og vitaminer, og er lave i kalorier. Grønnsaker og frukt bør utgjør en stor del av dine daglige måltider som du vil motta mesteparten av næring fra dem.