Digidexo.com

Nervestimulering og vekttap

Flere studier har funnet at stimulering av vagusnerven bidrar til betydelig vekttap hos overvektige pasienter. Fortsatt i den eksperimentelle fasen og er underlagt pågående forskning, vagal hemmende behandling har allerede gitt noen svært interessante resultater, inkludert statistisk signifikant vekttap og reduksjon i alvorlighetsgraden av diabetes og hypertensjon.

Om nervus vagus

Vagusnerven fører signaler frem og tilbake mellom i fordøyelsessystemet og hjernen. Det bringer sensoriske data til hjernen vår fra våre ører og tunger. Den 10. hjernenerve begynner vagus i medulla oblongata av hjernestammen. Det har fått navnet sitt fra det latinske ordet for vandrende, reiser en lang vei, fra hjernestammen inn i tykktarmen.

Dette nerve ble antatt å ha potensial for vekttap fordi det styrer vår følelse av sult og metthetsfølelse. Det bærer også data relatert til våre instinkter. Forskere begynte med den forutsetning at du endrer det kunne endre spiseatferd og føre til helsemessige fordeler for overvektige pasienter.

VBLOC Therapy

Vagal blokkering, eller VBLOC terapi, består av en tenke som blokkerer disse sult og metthetsfølelse signaler fra nervus vagus. Når implantert laparoskopisk, elektroder blokkere signaler. Den VBLOC behandlingsanordning kan også brukes eksternt.

En overbevis Study

En studie rapportert av EnteroMedics Inc., til produsenter av VBLOC enhet, brukt neuroblocking teknologi behandle overvektige pasienter, hvorav noen hadde gastrointestinale problemer. Studien besto av 38 fag implantert med VBLOC enheten.

Resultatene av denne innledende studie viste seg å være nyttig i behandling av fedme og relaterte helseproblemer. Det var et overskudd vekttap på 17,9 prosent i 35 pasienter etter seks måneder med VBLOC behandling, 28,1 prosent i 17 pasienter etter 12 måneder, og 37,6 prosent hos ni pasienter etter 18 måneder.

Disse funnene peker på betydelig overskudd vekttap ved nesten alle fagene studert. Også viktig ble det funnet at både diabetes og hypertensjon ble redusert hos noen pasienter.

En studie med Utilsiktede konsekvenser

En annen vagus nerve stimulering studie utført av Veterans Affairs Medical Center i Minneapolis og rapportert i International Journal of Obesity undersøkt 14 pasienter over en to-års periode. Men disse pasientene ble ikke behandlet for vekttap. I stedet ble de behandlet for alvorlig depresjon.

Men, fant forskerne at ett resultat av denne behandlingen var betydelig vekttap hos overvektige pasienter. Vekttap ble dokumentert, til tross for ingen rapporterte endringer i kosten eller utøvelsen av pasientene. Forskerne fant at jo mer overvektige emnet, jo mer vekt de mistet.

Mer kommer

Vagus nerve stimulering terapi for vekttap er fortsatt i den eksperimentelle fasen og er ennå ikke tilgjengelig som et alternativ behandling for fedme.