Digidexo.com

Tidlige stadier av genital Herpes

Genital herpes er en av de mest vanlige seksuelt overførbare sykdommer. Det er mulig å behandle, men det kan være en plage for de som bærer sykdommen. Les videre for å lære hva du kan forvente hvis du har kontrakt viruset.

Hva er Genital Herpes

Genital herpes er en viral, seksuelt overførbare sykdommer. Når kontrakt, fører det til at huden rundt kjønnsorganene til å bryte ut i sår. Sårene kan være irriterende og selv smertefullt i begynnelsen, men over tid, blir smertene mindre med hvert utbrudd.

Er Genital herpes smittsomt?

Genital herpes er smittsomt. Det er spredt fra en person til den andre med seksuell kontakt, spesielt hvis du har seksuell omgang under et utbrudd. Det er alltid best å bruke beskyttelse om du har et utbrudd eller ikke, for å hindre å gi herpes til partneren din.

Hvem er i faresonen for herpes?

Alle som er seksuelt aktiv kan få herpes. Herpes rammer både menn og kvinner, om kvinner kontrakt det oftere. Folk som har sex før fylte 18 år er mer sannsynlig å få herpes enn de som er eldre. De som har flere sex-partnere er også mer utsatt.

Hva er symptomene på herpes?

De vanligste symptomene på herpes er kløe og svie du får rundt underlivet. Du vil også se sår som ser ut som blemmer begynner å bryte ut på kjønnsorganer.

Hvilke typer behandlinger er gitt for herpes?

Den vanligste behandlingen for herpes er en anti-viral pille som er tatt hver dag. Det finnes også medisiner og kremer som kan settes direkte på det berørte området for å lindre kløe og smerte.

Er Herpes Cureable

Herpes kan ikke kureres. Når du har det, har du den for livet. Det er behandlinger for herpes å holde utbrudd ned, og også minske sjansen for utbrudd. Men når du har kontrakt herpes, er det ingen måte å bli kvitt viruset helt.

Living With Herpes

De som har blitt rammet av herpes må lære å leve med det. Det kan være en plage til alltid å være så forsiktig under seksuell omgang, men tar forholdsregler for å ikke smitte partneren din er ansvarlig ting å gjøre. Det er også alltid best å være ærlig med noen partner om din historie, særlig fordi herpes er så smittsom. Folk kan og vil leve med herpes. Å ha herpes trenger ikke å bety at sex livet har å ende.