Digidexo.com

Viktigheten av å spise et vanlig balansert kosthold som tenåring

Viktigheten av å spise et vanlig balansert kosthold som tenåring


Med dagens fremskritt innen medisin, leger og forskere har en økt forståelse for viktigheten av å spise en balansert diett. Det er avgjørende for tenåringer å spise en balansert diett fordi de Tenårene er en spesielt rask vekst scenen.

Betydning

Å spise et vanlig, balansert kosthold vil hjelpe en tenåring vokse til en sunn voksen. På grunn av mengden av veksten i denne fasen av livet, tenåringer krever et høyere kaloriinntak enn barn og voksne. Får en tilstrekkelig mengde kalsium er også svært viktig i denne fasen; bein krever minimum 1200 mg kalsium om dagen for å fullt utvikle og forebygge osteoporose senere i livet. I tillegg, er en forutsetning for å få muskelmasse forbruket av jern. Unnlate å opprettholde tilstrekkelig ernæring i denne perioden kan føre til langsiktige helsemessige konsekvenser.

Fordeler

Å ha en godt avrundet diett som tenåring sikrer at du får de riktige næringsstoffer, vitaminer og mineraler. Sunn mat kan også hindre spiseforstyrrelser, noen typer kreft, fedme, diabetes og hjertesykdommer.

Betraktninger

For å gjøre overgangen fra ikke-så-sunn å spise sunt, bør du vurdere å erstatte noen av din tenåring favoritt usunn mat med de som er mer næringsrik. Prøv yoghurt i motsetning til iskrem, grønnsaker i stedet for potetgull, og frisk frukt i stedet for godteri. Du kan også prøve å erstatte hamburgere med fisk eller magert kjøtt for å sikre at barnet får nok protein og jern.