Digidexo.com

Kosthold og ernæring for collagenous kolitt

Collagenous kolitt er en betennelsessykdom i bindevevet, eller kollagen, i slimhinnen i tykktarmen. Den vanligste tegn på collagenous kolitt er kronisk eller sporadisk diaré som vises vassen, men ikke blodig. De fleste som har sykdommen har noe sted 4-20 avføringer i døgnet.

Behandling for collagenous kolitt kommer i faser, med første behandling blir kosthold endringer. Legene sier disse diett endringene vil løse dette kolon problem i de fleste tilfeller, men noen ganger medisinering og selv kirurgi kan være nødvendig.

Cutting Fat

Start med å kutte ned på hvor mye fett du spiser. Velg salater i stedet for pommes frites og lete etter mat som ikke er stekt. Grillet elementer er en fin erstatning. Også velge de lite fett eller fett gratis versjoner av matvarer når det er mulig.

Når du handler for kjøtt, ta en nærmere titt på de kuttene du velger. Se alltid etter slankere kjøtt. Skinn kylling og fisk er alltid gode valg. Unngå bearbeidet kjøtt som pølser eller pepperoni.

Hvis du må bruke matolje i en oppskrift, kan du bruke en liten mengde olivenolje fordi det er hjertet sunt. Rapsolje er også en god fettfattig valg.

Ost og mange meieriprodukter er også høy i fett, så planlegge menyer uten disse ingrediensene.

Eliminer Laktose

En annen grunn til å eliminere ost og melkeprodukter fra kostholdet ditt er laktose. Laktose er melkesukker, og det finnes en rekke produkter som er tilgjengelige for dem på en laktose-fri diett. Soyamelk eller rismelk er laktosefri og gjøre en god erstatning for vanlig melk i mange oppskrifter. Du kan også prøve en laktosefrie produkt som Lactaid å erstatte melk brukes til matlaging.

Noen produkter inneholder også skjulte melke elementer i dem, så lese etikettene før du kjøper. Eventuelle produkter som listen melk, melketørrstoff eller whey er laget med melk.

Kutt Koffein

Koffein er en annen no-no for pasienter med collagenous kolitt. Bytt til koffeinfri kaffe og brus. Også sjokolade drops inneholder små mengder koffein og bør unngås.

Et annet sted å fjerne koffein fra kostholdet ditt er i din smertestillende. Noen hodepine medisiner har koffein i dem, så sjekk etiketten før du tar det.

Andre matvarer til Cut

Krydret mat og alkohol er to andre matvaregrupper for å unngå, sammen med noen matvarer som forårsaker gass. Rå frukt og grønnsaker kan være harde på tykktarmen, så alltid koker dem. Bønner, kan blomkål, brokkoli og kål også føre til at gass selv om de er kokt, så det er best å eliminere dem fra kosten helt.