Digidexo.com

Physalis Herb Sikkerhets Fakta

Physalis Herb Sikkerhets Fakta


Arter av physalis er kjent som vinter kirsebær, malt kirsebær, Cape stikkelsbær, meksikansk skrelle tomat, kinesisk lykt, skrelle tomat og jordbær tomat. Physalis er en slekt av planter i søtvier familien.

Eating Physalis

Tre varianter av planten som oftest høstet for mat: Physalis peru, Physalis pruinosa og Physalis ixocarpa. Umoden frukt kan være giftige hvis de spises, men er helt ufarlig og spiselig hvis moden. Den modne frukten er spist rå eller gjort om til sauser eller syltetøy.

Dyrker Physalis

Denne planten vokser raskt og enkelt i enten full eller delvis solen. Det liker de fleste jordsmonn og foretrekker fuktighetsnivået som er gjennomsnittet for fuktig. Det vil vokse godt i containere. Hvis plantet som en grense anlegg, må det være begrenset til å holde den fra aggressivt sprer seg i sengen; det regnes som svært inngripende.

Høsting Physalis

Physalis blomstrer i midtsommer med små hvite blomster. Den dingler frukten modner tidlig i høst, innkapslet i lyse oransje pods. Frukten som skal avvirkes så snart pods farge fra grønt til oransje.

Andre bruksområder for Physalis

Frukten og bladene har blitt brukt medisinsk som et vanndrivende og som en behandling for gikt og revmatisme. Friske blader og pods lage fine borddekorasjoner for Halloween og Thanksgiving. Å tørke frukt for dekorasjoner, strippe bladene fra kutt stilkene og henge dem opp ned i et varmt, mørkt rom for å tørke.