Digidexo.com

Asian Pear & Fiber

Asian Pear & Fiber


En rå asiatisk pære spist med sin hud er ansett som en god kilde til kostfiber. En middels stor asiatisk pære er 4 gram fiber er ekvivalent med mengden av fiber i et medium rå eple med huden. Anbefalt daglig inntak av fiber er 25 gram per dag, basert på en 2000-calorie diett. En middels asiatisk pære forsyner 18 prosent for anbefalt daglig inntak.

God fiberkilde

The United States Department of Agriculture (USDA) vurderer en eventuell mat med 2.5 til 4.9 gram fiber per servering å være en "" god "'fiberkilde. Asiatiske pærer faller i denne kategorien. Det er en av de rikeste fruktene i fiber. '' Utmerket '' eller '' høye fiber '' kilder er matvarer som inneholder minst 5 g kostfiber per porsjon, eller 20 til 30 prosent av den anbefalte mengde, i henhold til USDA. Erter og bønner vanligvis faller inn under denne kategorien.

Definisjon

Enkelt sagt, er fiber bra for deg. Det er den del av den asiatiske pære eller annen plantebasert mat, som ikke fordøyes av enzymer i fordøyelseskanalen. Studier har vist en høy-fiber diett for å redusere høyt kolesterolnivå og hjerte-og karsykdommer, ifølge Centers for Disease Control and Prevention. I tykktarmen, binder fiber med gallesalter og spyler dem ut fra kroppen. Legemet har da til å bryte ned en egen kolesterol for å erstatte disse gallesalter. Mesteparten av fiber i en asiatisk pære er konsentrert i huden, så skrelles eller hermetisert former er mindre næringsrik.

Pektin

Mesteparten av fiberen i en asiatisk pære er gitt av pektin. Pektin finnes i mange frukter og også brukt til å lage syltetøy og gelé. Pektin er en type av vann-løselig fiber som finnes i cellene i planter. Vann-løselig fiber bremser passasjen av mat gjennom tarmen. Pektin og andre løselig fiber har vist seg å lindre diaré og bidra til å utvikle solide avføring og regelmessig avføring. Det senker også den hastigheten som glukose er absorbert inn i blodet.

Toksiner

The fiber i en asiatisk pære hjelper også å fjerne giftstoffer fra kroppen. Toksiner feste til gallesalter som er skjøvet ut av systemet ved fiber. Fiber også binder seg til de kreftfremkallende kjemikalier i tykktarmen og fjerner dem fra kroppen. En diett rik på høy-fiber matvarer er assosiert med en redusert risiko for tykktarmskreft, ifølge George Mateljan Foundation En nonprofit organisasjon som fremmer sunne matvaner.

Ernæring

På 50 kalorier, er en middels asiatisk pære en ernæringsmessig god handel. Det har ikke fett eller kolesterol. Relativt, gir et medium eple 95 kalorier og 4 gram fiber, eller 17 prosent av det daglige anbefalte verdien. For omtrent samme mengde kalorier (115), en stor asiatisk pære litt over 3 inches høy og 3 tommer i diameter (275 gram) gir 10 gram kostfiber, eller 40 prosent av det anbefalte daglige inntaket av fiber. Dette er også mer enn fiber inneholdt i en stor pære Europeisk (230 gram), som gir 133 kalorier og 7 g kostfiber, eller 29 prosent av anbefalt mengde.