Digidexo.com

Eddik og Leaky Gut Syndrome

Lekk tarm syndrom påvirker millioner av mennesker over hele verden og kan bli et kronisk problem. Mens noen leger ikke erkjenner at lekk tarm er en faktisk medisinsk tilstand, er mer forskning som gjøres for å anseelse sin eksistens. Lekk tarm syndrom kan ofte forveksles med andre fordøyelses forhold, og det er derfor det er alltid viktig å se din lege før du starter noen behandling for symptomene du kan ha.

Hva er lekk tarm syndrom?

Lekk tarm syndrom er en tilstand av skadet eller endret intestinal fôr, noe som kan føre til økt permeabilitet av tarmveggen, noe som gjør det mindre i stand til å beskytte og filter behov for næringsstoffer og andre biologiske stoffer. Det reduserer også magesyre nødvendig for å bryte ned giftstoffer og andre stoffer. Økt permeabilitet kan tillate fremmedlegemer som for eksempel mikrober, ufordøyd mat, avfall og giftstoffer til å lekke ut av tarmen inn i blodstrømmen, utløser en reaksjon krydres av abdominal oppblåsthet, kramper, tretthet, mat sensitiviteter, leddsmerter, utslett og autoimmunitet.

Årsaker

Ifølge Dr. James Ferrel, MD, er årsaken til leaky gut syndrom fortsatt viden kjent. Mange eksperter mener at det er forårsaket av skade på tarmslimhinnen fra antibiotika, infeksjon eller parasitter.

Andre hevder at den vanligste årsaken til denne tilstanden er matallergier, for eksempel til meieriprodukter, hvete og egg.
Det er også tenkt at dietter rike på raffinert sukker, mangel på fiber, sink mangler, alkohol og andre sykdomsfremkallende fordøyelsesproblemer føre til lekk tarm syndrom.

Symptomer

Symptomer på lekk tarm syndrom kan inkludere ernæringsmessige mangler, Candidiasis eller overflødig gjær, utslett, nedsatt immunforsvar, plutselige allergi mot mat eller andre miljøfaktorer, oppblåsthet eller overflødig gass, halsbrann, fordøyelsesbesvær, moodiness og irritabilitet, dårlig konsentrasjon, diaré eller forstoppelse , tretthet og hodepine.

Bruke Eddik for lekk tarm syndrom

Eddik, for eksempel eple cider eddik, er gunstig for lekk tarm syndrom ved at den inneholder mage fremmende enzymer som kan hjelpe tarmveggen begynne å helbrede seg selv og øker lave magesyre nivåer. Tar eddik vil også etterligne PH nivået av syre i magen din, som hjelper magen å fordøye maten og bryte ned andre stoffer riktig.

Dosering og bivirkninger

Bruk alltid ren, upasteurisert eple cider eddik som kan kjøpes i helsekostbutikker og noen supermarkeder. Pure eple cider eddik har en substans som kalles "mor" i den, som er det som inneholder sine rike næringsstoffer.

Sett 2 ts. av eple cider eddik i en kopp vann, tilsett 1 ts. honning for smak, og drikke blandingen opp til tre ganger per dag. Du kan også sette 1/4 kopp eple cider eddik i en liter vann, tilsett honning etter smak og nippe i løpet av en dag.

Sørg alltid for å fortynne eple cider eddik, som å ta det rett kan forårsake etseskader i halsen og fordøyelseskanalen. Tar for mye kan også forårsake urolig mage og diaré skal skje, så alltid holde med anbefalt dosering.