Digidexo.com

Billige og sunne måltider for store familier

Ifølge 2009 forbruksutgifter Survey fra US Department of Labor, den gjennomsnittlige forbruker brukte $ 6372 på mat i 2009 for en stor familie, dette kan bli til en stor årlig kostnad. For å spare penger på mat, handle for avtaler på din lokale matbutikk, kjøpe råvarer fra Bondens marked eller starte en hage i bakgården. Plus, det er nok av mat å mate familien din som er sunt og vil ikke bryte bank.

Helkorn

Hele korn er en viktig del av å spise sunt for store familier. The Mayo Clinic sier korn som ikke har blitt raffinert er bedre for deg fordi de er en bedre kilde til fiber og andre viktige næringsstoffer. Hele korn finnes i matvarer som havregryn, grovbrød, fullkorn pasta, brun ris og quinoa. Et eksempel på en sunn og kostnadseffektiv måltid alternativet for din familie er lasagne. Ifølge family.com, koster lasagne mindre enn $ 1,50 per porsjon. For å gjøre lasagne sunn, bytte "hvit" lasagna nudler med hel hvete lasagne. Swap vanlig mozzarella ost for redusert fett ost og bruk oksekjøtt som er minst 90 prosent lean og du har en billig, sunt måltid som vil mate en familie av alle størrelser.

Lean Protein

Magre proteiner er en annen billig og effektiv matkilde for store familier. Ifølge American Heart Association, velge magre proteinkilder som fisk, skalldyr, fjærkre uten hud og trimmet magert kjøtt. Velg magert storfekjøtt som runde, mørbrad, chuck og loin og kjøpe "valg" eller "velg" graderinger av biff i stedet for "prime", som er sunnere og billigere. Et eksempel på et måltid høy i lean protein er kylling salat wraps, som koster mindre enn $ 1,50 per porsjon. Kylling er en sunnere, slankere alternativ enn biff. Cook og kutte opp noen beinfri, skinn kyllingbryst eller bruke bakken kylling og legge til grønnsaker som løk, tomater, gulrøtter og rosenkål. Topp med friske urter og et dryss av soyasaus, og du har en annen billig og sunt måltid.

Frukt, grønnsaker og urter

Frukt og grønnsaker bør være et fast innslag når det gjelder fôring store familier. Harvard School of Public Health sier folk flest bør satse på minst ni porsjoner med grønnsaker og frukt om dagen. Det finnes ulike måter å integrere mer frukt og grønnsaker til måltider uten å bruke mye penger. Lag en salat en nattlig ritual og inkluderer frisk frukt og urter. Steke rotgrønnsaker som gulrøtter, poteter og løk med urter som rosmarin, timian og oregano, og deretter legge dem til i en langpanne med mager kylling. Serveres tomat skiver med balsamicoeddik. Start en hage i bakgården for å spare enda mer penger.

Belgfrukter

Belgfrukter som bønner og erter er gode kilder til fiber, karbohydrater og protein. Best av alt, kan du mate en stor familie for billig. Kjøp garbanzo, nyre og svarte bønner samt erter og linser. Lage supper og stuinger som du kan spise i flere dager. Gjør tacos eller burritos ved å kombinere bønner med fullkorn tortillas og chilipulver, spisskummen og andre urter og krydder. Legg frisk salsa på toppen etter en billig, sunt måltid.