Digidexo.com

Hvorfor folk sette konserveringsmidler i maten vår?

Hvorfor folk sette konserveringsmidler i maten vår?


Folk har lagt konserveringsmidler til mat for tusenvis av år. Konserveringsmidler opprettholde friskhet, utseende og sikkerhet av mat og øke lengden av tid mat kan lagres før krevende. Konserveringsmidler fungere som antimikrobielle midler og antioksidanter å retard forringende.

Rolle Konserveringsmidler

Kjemiske konserveringsmidler forlenge friskheten av mat ved å hemme veksten av mikroorganismer, og å redusere oksydasjon retardering av modningsprosessen. Konserveringsmidler kan ikke erstatte steriliseringsprosesser for pakket mat. Tilstrekkelig fryste, tørkede, hermetiske eller syltet mat trenger kanskje ikke tilsatt konserveringsmidler.

Typer

Naturlige konserveringsmidler inkluderer salt, sukker, eddik, alkohol, sitronsyre og askorbinsyre. Kjemiske konserveringsmidler inkluderer sulfitter, nitritter, benzoater og sorbater. Antimikrobielle konserveringsmidler opprettholde mat friskhet ved å avskrekke vekst av muggsopp og bakterier. Antioksidanter bevare mat ved å hindre misfarging og harskning grunn av oksidering.

Forskrift

Ifølge Federal Food, Drug and Cosmetic Act, bør konserveringsmidler i mat være trygt for bruk, merket riktig på mat og brukt til det formål det var ment. Konserveringsmidler bør ikke brukes for å maskere skadede eller dårligere matvarer eller lage mat synes å være av bedre kvalitet enn det er.

Sikkerhet

Enkelte kjemiske konserveringsmidler er blitt funnet å ha uønskede virkninger på helsen. Benzoater og sulfitter kan utløse allergi. Butylates kan forårsake lever og nyreproblemer og høyt blodtrykk. BHA kan forårsake kreft og leversykdom.