Digidexo.com

Fruktose-Free dietter

Fruktose-Free dietter


Fruktose er en enkel sukker som finnes i mange frukter og grønnsaker som kroppen bruker for energi. Fruktose har en lav glykemisk indeks, noe som betyr at den ikke har en alvorlig innvirkning på kroppens blodsukker. Men forbruker store mengder fruktose på en gang kan overvelde leveren, forårsaker overflødig sukker for å bli lagret som fett. Dette er en grunn til å gå på en fruktose-diett eller lav-fruktose diett. En annen grunn er hvis du ikke tåler fruktose.

Fruktoseintoleranse

Fruktoseintoleranse er betegnelsen som brukes for å beskrive to ulike forhold: arvelig fruktoseintoleranse og fruktose malabsorpsjon. Arvelig fruktose intoleranse er en sjelden lidelse hos en person som mangler enzymet til riktig bryte ned fruktose. Arvelig fruktoseintoleranse kan føre til nyre-og leversykdom. Fruktose malabsorpsjon betyr bare at noen med dette problemet ikke kan fordøye fruktose riktig. Personer med fruktose malabsorpsjon ikke risikere nyre-eller leversykdom, men malabsorpsjon kan forårsake magesmerter, diaré og oppblåsthet.

Matvarer for å unngå

Fruktose finnes naturlig i frukt og honning, så du bør unngå å spise disse produktene med en fruktoseintoleranse. Fruktose er også funnet i brus, smakstilsatt vann, sportsdrikke, søtet melk, fruktjuice, sukker og melis. Den beste måten å unngå å spise fruktose er å sjekke ingredienslisten for fruktose, høy fruktose mais sirup, mais sukker, sukrose og sorbitol.

Mat du kan spise

Du kan fortsatt spise mange med fruktoseintoleranse. Meieriprodukter, kjøtt, fjærkre og kornprodukter bør ikke føre til problemer for noen med en fruktoseintoleranse. Personer med fruktoseintoleranse kan også nyte produkter med kunstige søtstoffer, så lenge det ikke er sorbitol.

Dietter for Fruktose-Free Living

Mens det ikke kan være en bestemt diett der ute som er helt fruktose gratis, det er dietter som egner seg fint til å spise uten fruktose. Siden fruktose er et karbohydrat, kan du adoptere en lav-karbohydrat diett, som Atkins, South Beach eller Zone. Disse diettene kan få deg mesteparten av veien der, men du fortsatt trenger å huske hva matvarer og ingredienser for å unngå. Bare justere disse dietter for dine egne behov.