Digidexo.com

Hvorfor Stage Fright oppstå?

Hvorfor Stage Fright oppstå?


Sceneskrekk er det nervøsitet, angst, frykt og fobi forårsaket av å ha for å utføre eller snakke foran et publikum. Publikum trenger ikke å være levende (som i tilfellet med fjernsyn) eller stor; selv snakke foran tre eller fire personer kan føre til sceneskrekk. Den kliniske definisjonen av sceneskrekk er "glossophobia", og det er en relativt vanlig fobi.

Hva er Stage Fright?

Sceneskrekk kan oppstå før en planlagt ytelse eller presentasjon eller når som helst i løpet av forestillingen. For eksempel en utøver kan være greit for de fleste av showet, men så snubler noen ord eller linjer, og dette tapet av fatning kan indusere sceneskrekk. Sceneskrekk kan påvirke noen og er noen ganger forbundet med sosiale angstlidelser. Sceneskrekk kan også forekomme i situasjoner der ingen taler er nødvendig og ville bare være forårsaket ved å være i sentrum for oppmerksomheten. For eksempel kan et barn å akseptere en pris under en skole forsamlingen oppleve sceneskrekk få opp foran hele skolen for å motta prisen.

Hvorfor Stage Fright oppstå?

Sceneskrekk oppstår først og fremst på grunn av mangel på tillit og manifesterer seg som nervøsitet eller frykt. Det kan også være forbundet med ikke å møte forventningene til et publikum, som ofte er tilfellet for skuespillere, musikere og andre artister. Sceneskrekk er ofte ledsaget av utgivelsen av adrenalin i kroppen. Ifølge 1985 artikkel i "Journal of humanistisk psykologi" med tittelen "De årsaker og behandling av prestasjonsangst: En eksperimentell tilnærming," JJ Barrell, D. Medeiros, JE Barrell og D. Priceconducted et eksperiment på sceneskrekk og fant fem årsaks elementer kan være tilstede i opplevelsen av ytelsen angst:
- "Jeg oppfatter eller forestille seg tilstedeværelsen av betydelige andre som er i stand til å dømme meg.
--Jeg Vurdere muligheten for min synlig svikt på en oppgave.
--Jeg Føler et behov for å gjøre det bra for å unngå feil.
--Jeg Føler deg usikker på om jeg vil gjøre det bra.
--Jeg Fokusere på min egen oppførsel og utseende.

Hva er tegn på Stage Fright?

Manifestasjoner av sceneskrekk variere fra individ til individ. Utgivelsen av adrenalin kan føre til økt respirasjon (pust), økt hjertefrekvens, nervøse jitters i ekstremiteter og kveles eller lukke opp i halsen, og tørking av munnen. I visse individer effektene kan være mye mer fysisk forårsaker diaré, magekramper, brystsmerter, svakhet eller besvimelse. Noen mennesker har sterke følelsesmessige reaksjoner, og kan begynne å gråte, løpe vekk, blir flau eller sint og defensiv.

Hvordan å komme forbi Stage Fright

Det finnes en rekke løsninger for å overvinne sceneskrekk. Utøvere har ofte sine egne triks og ikke én løsning som passer alle. Økende tillit ved øving eliminerer enhver gjette arbeid for ytelsen og sikrer at utøveren kan bare gå på autopilot og utføre det de gjorde i øvingslokalet. Andre prøver å dempe betydningen av publikum, men forestille dem i deres undertøy eller som adoring fans som vil elske utøveren uansett hva. En utøver bør holde til stede i hans prestasjoner, når han tenker om fremtiden for hans prestasjoner, kan sceneskrekk oppstå. Bor stede hjelper utøveren konsentrere seg om det som er.

Personer som lider av Stage Fright

Det kan være en trøst for en person med sceneskrekk å vite at de ikke er alene, og faktisk er det mange kjente mennesker som også lider av samme lidelse. Noen bemerkelsesverdige personer som lider av sceneskrekk inkluderer: Kim Basinger, Simon Palomares, Rebecca Gibney, Donny Osmond, Gary McDonald, Barbra Streisand, Sir Laurence Olivier og Susie O'Neill, ifølge Sjenanse og sosial angst behandling Australia hjemmeside