Digidexo.com

Tegn og symptomer på Diabetes i Young

Tegn og symptomer på Diabetes i Young


Ifølge Juvenile Diabetes Research Foundation, av de 30.000 amerikanere diagnostisert med type 1 diabetes hvert år, 15.000 er barn. Tegn og symptomer på diabetes hos de unge er noen ganger vanskelig å fastslå fordi mange av symptomene kan vise til andre sykdommer og tilstander. Hvis barnet ditt viser symptomer som kan peke til diabetes, ta ham med til en lege for undersøkelse og testing.

Overdreven tørste og vannlating

Overflødig sukker kan bygge opp i blodet og trekke væske fra de omkringliggende organer og vev. Barn med diabetes ofte føler deg tørst mer enn vanlig på grunn av dette. Økt væskeforbruk fører ofte til overdreven vannlating, som også kan være et tegn på diabetes i ung. Noen diabetiske barn stå opp flere ganger om natten for å drikke eller urinere.

Økt appetitt

Organer og vev som er fratatt sukker kan bli desperat for energi, forårsaker et barns appetitt å øke. Diabetiker barns kropper ikke har nok insulin til å transportere sukker til celler og organer for energi. Økt appetitt kan komme plutselig, eller et barns appetitt kan gradvis øke over tid.

Vekttap

Muskler og annet vev kan begynne å krympe hvis de ikke får nok sukker. Ifølge Mayo Clinic, er plutselig vekttap ofte det første merkbare symptom på type 1 diabetes hos små barn. Selv om diabetiske barn ofte spiser mer, fortsetter de å gå ned i vekt på grunn av utilstrekkelige mengder insulin for å behandle og distribuere sukker kroppen trenger.

Vision endringer

Barn med diabetes ofte opplever synsendringer. Tåkesyn kommer vanligvis plutselig når et barns blodsukkeret er for høyt. De kroppen trekker væske fra øynene for å imøtekomme de økte sukkernivåer i blodet, som kan gjøre det vanskelig for et barn å fokusere og se ordentlig.

Fatigue

Diabetiske barn ofte føler deg sliten og sløv uansett hvor mye de sover. Øke mengden av søvn et barn får ofte ikke hjelper situasjonen. Organer og vev av diabetiske barn ikke får den energien de trenger fra sukker, slik at barnet til å føle seg svak eller trøtt.

Atferd endringer

Plutselige atferdsendringer kan være et symptom på type 1 diabetes i ung. Når et barns blodsukkeret er for høyt, kan han bli svært irritabel eller forvirret. Barn som viser merkelig oppførsel kan ganske enkelt være utagering eller symptomet kan peke til en annen tilstand, men barn som opplever alvorlige atferdsendringer i forbindelse med andre symptomer på diabetes bør testes.