Digidexo.com

Hvordan lese mat etiketter for diabetikere

Hvordan lese mat etiketter for diabetikere


Diabetikere står overfor en rekke spørsmål hver dag. De må kontrollere blodsukkeret, slik at de ikke har oppturer og nedturer. De må kontrollere fettinntaket slik at de ikke utvikler hjerte-og karsykdommer. Vekt er et problem, så vel. Jo mer overvektig en diabetiker, jo flere sjanser for komplikasjoner med insulin kontroll, mulighetene for nevropati (nerveskade), nyresvikt og blindhet. Reading mat etiketter er en viktig ferdighet diabetikere må lære å opprettholde sukker kontroll og en sunn vekt.

Hvordan lese mat etiketter for diabetikere

Hvordan lese mat etiketter for diabetikere

•  Lær serverer størrelser viktige for en diabetiker. En servering størrelse for karbohydrater er 15 gram, som diabetiker bør begrense til 30 til 50 gram per måltid, avhengig av vekt, alder og kjønn. En servering størrelse av proteinet er 1 gram, som diabetikere må begrense til ikke mer enn 6 gram per dag. En frisk porsjon størrelsen av fett er ikke mer enn 3 totalt fett eller ikke mer enn en mettet fett, som diabetikere må grensen for sunn ernæring.

Sjekk servering størrelse på etiketten. De fleste matvarer har mer enn én visning. Dette er viktig for diabetikere fordi hva et selskap vurderer en porsjon, kan være to porsjoner for en diabetiker. For eksempel, enkel servering poser med mikrobølgeovn popcorn er to porsjoner for en diabetiker. En granola bar med to barer i pakken er to porsjoner for en diabetiker.

Kontroller gram karbohydrater og fiber. Hvis fiberen er større enn 5 gram, trekke halvparten av fiber fra den totale karbohydrater. For eksempel, hvis de totale karbohydrater er 18 gram, og fiberen er 6 gram, trekke 3 fra karbohydrater. Dette bringer karbohydrater til 15 gram, en porsjon karbohydrater.

Sjekk fett gram. Den diabetiker trenger å se fettinntaket. Unngå mat som er mer enn 1 gram mettet fett per servering og mer enn 3 gram totalt fett per servering. Selv om en matvare kan inneholde ordene, "lite fett", det betyr ikke at det er lite fett for en diabetiker.

Lær navnene næringsverdi søtstoffer. Sukrose er tabellen sukker. Fruktose er fruktsukker. Sukkeralkoholer er sorbitol, mannitol, xylitol og Isomalt. Andre sukker er mais sirup, frukt juice konsentrat, druesukker og maltose. Hvis et næringsmiddel inneholder mer enn fem gram sukkeralkohol, kan trekke halvparten av sukkeralkohol fra karbohydrat gram. For eksempel, hvis de totale karbohydrater er 20 gram, og sukkeralkoholen er 10 gram, subtrahere 5 gram fra karbohydrater. Dette vil bringe karbohydrater til 15 gram eller en porsjon karbohydrater.

Hint

  • Sakkarin, aspartam, Equal, Splenda og Stevia (Truvia) har ingen kalorier.
  • Vokt dere for lite fett eller sukker gratis mat som er høy i salt. Vokt dere for fett-fri mat. De er ofte høyere i karbohydrater.