Digidexo.com

Slik Lavere LDL kolesterol med kostholdsendringer

Lav-tetthets lipoprotein (LDL) kolesterol er kjent som det "dårlige" kolesterol fordi det øker risikoen for hjertesykdommer. LDL kolesterol kan føre til åreforkalkning, fordi den er transportert til arteriene fra leveren. Du kan senke nivået av LDL-kolesterol ved å gjøre noen grunnleggende endringer i kostholdet ditt.

Bruksanvisning

•  Skift ut mettet fett med umettet fett. Mettet fett er i hovedsak funnet i meieriprodukter og rødt kjøtt. De heve LDL-nivå og bør utgjør ikke mer enn 10 prosent av din totale kalorier. Bruk matoljer som er høy i enumettet fett som olivenolje, peanøttolje og rapsolje.

Eliminer trans fett fra kostholdet ditt. Transfett, også kjent som hydrogenerte oljer, er oftest funnet i stekt mat og bakevarer som kaker, kaker og kjeks. En matvare kan være merket som "trans fett-fri" i USA hvis det inneholder mindre enn et halvt gram per porsjon av trans fett.

Overvåk kolesterol forbruk. Matvarer som inneholder mye kolesterol inkluderer meieriprodukter, eggeplommer og innmat. Du bør ikke spise mer enn 200 mg kolesterol hver dag hvis du har hjertesykdom, og ikke mer enn 300 mg hvis du er ellers frisk.

Spis mer mat som er lavt kolesterol, men høy i fiber. Du kan senke LDL ved å spise hele korn brød, pasta, mel og ris. Frukt og grønnsaker er også høy i kosttilskudd fiber, selv om tørket frukt kan også være høy i kalorier.

Øk inntak av omega-3 fettsyrer for å senke LDL kolesterol. Fet fisk som sild, makrell og laks er spesielt høy i omega-3 fettsyrer. Mandler og valnøtter er også gode kilder til omega-3 fettsyrer.