Digidexo.com

Sporozoa Life Cycle

Sporozoa Life Cycle


Sporozoa er parasittiske mikroorganismer som lever på bekostning av en annen organisme kjent som vert. Sporozoa generelt har svært komplekse livssykluser som krever en eller flere mellomverter før de kommer inn deres reproduktive fase, ifølge Oracle Tenk Ques science nettside. Noen sporozoans forårsake sykdommer hos sine verter. For eksempel sporozoan kjent som Plasmodium vivax er en av fire sporozoan arter som forårsaker malaria.

Malaria Life Cycle

Komplekset livssyklus plasmodium vivax er typisk for Sporozoa, ifølge Think Quest. Denne organismen krever mygg og primater som mennesker for å fullføre sin livssyklus. Plasmodium vokse inni en mygg mage før de når modenhet. Ved forfall, plasmodium migrere til mygg spyttkjertler, der de slipper bittesmå sporelignende reproduktive celler som kalles sporozoites. Når myggen biter en person, overfører den sporozoitter til den menneskelige blodet. De finner veien til leveren, hvor de invadere røde blodceller.

Borte de vokser

Sporozoittene vokse i de røde blodcellene, transformerer seg til seksuelle celler som kalles kjønnsceller. Når moden, kjønnscellene brøt ut av de røde blodcellene, ødelegge cellene. Feber og frysninger er noen av symptomene forbundet med malaria, ifølge Think Quest.

De myggstikk

Hvis en myggstikk personen mens malariasymptomer er manifesting, vil den suge i Plasmodium kjønnsceller som forener i myggen magen til å danne nye Plasmodium organismer som starter livet syklusen igjen. Myggen fase av livssyklusen tar omtrent to uker, etterfulgt av en to-ukers inkubasjonstid fase i det menneskelige før symptomene vises.

Sporozoa Er protister

Sporozoa er en av 14 phylums i dyreriket av protista, bedre kjent som protozoer, sa Snow College biologi nettside. Enkelte medlemmer av phylums zoomastigina og sarcodina forårsake andre sykdommer hos mennesker. For eksempel, de zoomastiginans kjent som Giardia og trypanosomer er insekt-spredt parasitter som forårsaker afrikansk sovesyke og det nært beslektede Chagas sykdom. Radiolarier fra sarcodina phylum gi amøbedysenteri, og spres gjennom forurenset vann.

Enorme Mangfold

De aller fleste av de 65 000 identifiserte arter av protozoer er ufarlig for mennesker, ifølge Kennesaw universitetets science hjemmeside. Den Sporozoa alene utgjør 5500 arter. Malaria-forårsaker Sporozoa oppstå i hele verdens tropene og subtropiske områder, sa Kennesaw U., og drepe om lag 2,5 millioner mennesker i året. Malariatilfeller har vært en kraftig økning siden 1970 på grunn av narkotika og insektmiddel motstand, mygg kontroll nedskjæringer på grunn av bekostning, og økt global reise.