Digidexo.com

Hva er Lodine 400 mg brukes til?

Lodine er et merkenavn for medisinering etodolac, til et ikke-steroid antiinflammatorisk middel (NSAID) foreskrevet behandle akutte og kroniske smerter. Lodine er tilgjengelig i en rekke sterke sider, inkludert tabletter på 400 mg i regulære og utvidet versjoner.

Funksjon

I likhet med andre NSAIDs, for eksempel ibuprofen og naproksen, reduserer Lodine nivåer av hormoner som forårsaker betennelse, og dermed redusere smerte og ømhet.

Gikt

Lodine er primært foreskrevet for å lindre leddsmerter, betennelse, hevelse og stivhet av slitasjegikt og leddgikt. Selv om den amerikanske Food and Drug Administration (FDA) ikke har godkjent Lodine for bruk av barn, leger ofte foreskrive den til å behandle juvenile leddgikt.

Andre bruksområder

Lodine er nyttig for å redusere smerter forårsaket av senebetennelse, bursitt, muskelspenninger og smerter i rygg, føtter, ben eller bein.

Off-label bruk

Foruten juvenile leddgikt, andre vanlige off-label bruk for Lodine inkluderer lindre smerter forbundet med fibromyalgi, gikt, lupus og migrene.

Dosering

Anbefalt dosering avhenger av tilstanden til pasienten som benytter Lodine. Maksimal døgndose er 1000 mg, selv om noen leger tillate 1200 mg for leddgikt behandling.