Digidexo.com

Hva er bivirkningene av colonic vanning?

Gjennom årene har den tykktarmen en tendens til å bli støttet opp med avføring og slimaktig plakk i det som kalles en påvirket kolon. Dette er vanligvis et resultat av dårlige spise og livsstilsvaner. En påvirket kolon kan ha en stor effekt på kroppen. Det kan føre til forstoppelse, det kan blokkere næringsopptak, og i de verste tilfeller kan det føre til tykktarmskreft. Av denne grunn, og til mennesker slår til colonic vanning for å lindre problemet. Når denne fremgangsmåten er utført, kan den ha noen bivirkninger.

Process

Colonic vanning, også kjent som høy colonics og colon hydroterapi, inkluderer noen få trinn. En anordning kalt et spekulum er satt inn i endetarmen. Varmt vann med ulike næringsstoffer i det da spyles ned i tykktarmen for å løsne påvirket materiale. Strømmen av vann blir så reversert, og støttet opp materialet støtes ut fra kroppen.

Infeksjon

Hvis en får en colonic gjort, de verktøyene som brukes trenger å bli sterilisert og rengjøres godt. Hvis de ikke er, så bakterier kan danne. Et godt eksempel på dette ville være spekulum. Hvis det er forurenset, og settes inn i rektum når det ikke er sanitets, kan en infeksjon muligens finne sted. Infeksjoner kan også oppstå hvis for mye av kroppens gode bakterier blir trukket ut og de dårlige bakteriene etterlatt ender opp manifestere.

Tarm Walls

Etter spekulum settes inn i rektum, en masse av forsiktighet må tas. Hvis det skulle treffe tarmveggen av tarmen, eller hvis for mye vann press ble anvendt, veggen kan bli skadet, og en infeksjon kan forekomme.

Dehydrering

Når en colonic blir gjort, mye væske strømmer gjennom kroppen. Når dette skjer, kan noen viktige mineraler som kalium og natrium ende opp med å bli vasket bort, noe som kan føre til dehydrering.

Allergier

De verktøy som benyttes i fremgangsmåten colonics ofte har latex på dem, slik som spissen av spekulum f.eks. Hvis du tilfeldigvis være allergisk mot lateks, så dette kan sette av en reaksjon. Det er også en sjanse for at du kan være allergisk mot ett eller flere av næringsstoffer i vannet, som kan forårsake allergiske reaksjoner også.

Effekter

Det kan også være mer milde bivirkninger anerkjent når du gjør en colonic vanning. Etter prosedyren er over, kan du oppleve en detoxing effekt som kan føre til at du føler deg svak og kvalm. Dette skjer oftere hvis du er spent opp mens inngrepet blir gjort.