Digidexo.com

Hvordan eliminere frykt: Stage Fright & Public Speaking

Hvordan eliminere frykt: Stage Fright & Public Speaking


Ifølge eksperter ved Mayo Clinic, er frykten for offentlige taler forårsaket av en fobi ofte referert til som prestasjonsangst. En person med denne fobien vil oppleve markert nervøsitet, økt hjertefrekvens, og selv risting i hendene eller ben når de må snakke eller presentere informasjon til en gruppe mennesker. Alvorlighetsgraden av symptomene varierer for hver enkelt, men eksperter er enige om at angst kan styres med økt eksponering til å snakke og presentere for grupper. I alvorlige tilfeller psykoterapi teknikker og psykotrope medisiner kan brukes til å kontrollere prestasjonsangst.

Bruksanvisning

Redusere offentlige taler angst

Organisere, studere, og forberede materialer på forhånd. Eksperter ved Mayo klinikken oppmerksom på at enkeltpersoner kan redusere angst og føler seg mer trygg når de nøye forberede materialer og studere innholdet om de vil snakke eller til stede. Ved hjelp av notecards og skisserer kan hjelpe en høyttaler føle deg tryggere på hva han vil si. Å ha en mental plan om rekkefølgen og progresjon av en tale vil tillate en høyttaler til å holde seg på sporet og hente informasjon selv om han er nervøs.

Øv snakke foran venner eller kolleger, og be om tilbakemelding på talende stil og innhold. Når en presentasjon eller tale er skissert og forberedt, kan en høyttaler øve foran en gruppe mennesker han stoler og føles mest komfortabel med. Dette kan være venner, familie eller kolleger. Hvis en høyttaler er svært engstelig kan han starte med å øve foran en person og deretter gradvis øke antall i salen før han føler seg mer komfortabel foran en mer mangfoldig gruppe av kolleger eller fremmede. Denne prosessen, som med mange fobier, desensitizes gradvis individet ved langsom eksponering mot avtrekkeren som frembringer den angst.

Bruk avspenningsteknikker før du snakker. Eksperter anbefaler at en engstelig høyttaler eller utøver ta en kort pause i et rolig sted å slappe av og forberede før snakke i offentligheten. En høyttaler kan vurdere hans notater eller sitte rolig og gjøre dype pusteteknikker for å slappe av i kroppen og senke pulsen. Noen eksperter foreslår at visualisere talen fra start til slutt kan hjelpe enkeltpersoner redusere panikksymptomer.

Søke ytterligere hjelp fra en mental helse profesjonell som spesialiserer seg på angst og fobier. Kognitiv atferdsterapi (CBT) teknikker brukes ofte for å bidra til å redusere prestasjonsangst. En terapeut vil arbeide med en klient over en rekke økter for å identifisere triggere som forårsaker angst, og vil anbefale mestringsteknikker. I noen tilfeller en mental helse profesjonell kan foreslå en konsultasjon med en lege som kan foreskrive anti-angst medisiner som kan brukes før offentlige taler engasjementer eller offentlige opptredener.