Digidexo.com

Hva Insect har blitt brukt til å behandle skallethet

Hva Insect har blitt brukt til å behandle skallethet


Det er mange behandlinger som er rettet mot enten gjenopprette hår eller rett og slett stoppe håravfall. Disse spenner fra populære medisiner som Rogaine til spesielle kammer som fremmes som reaktiveres follikler til håret erstatning kirurgi. Selv om det ikke lenger er i favør, var det en gang en tid selv når et insekt ble antatt å være en effektiv behandling av skallethet.

Identifikasjon

Den spanske flue eller blemme bille er oftest funnet i Sør-Frankrike og Spania, men det kan bli funnet i hele Vest-Asia og Sør-Europa. Det er en halv tomme lang, lys grønn og bor på oliventrær og kaprifol. En aktiv ingrediens i insektet er cantharadin.

Historie

Hippokrates, "Father of Medicine," jobbet med spanske fluer som mulig medisinering rundt 500 f.Kr. i Hellas. Til tross for det mange tror av tiden at sykdommer var forårsaket av overtro, sinne av guder eller onde ånder, Hippokrates trodde de kunne spores tilbake til fysiske problemer i kroppen. Dette førte til at han først male opp spanske flue i et forsøk på å behandle ødem (da kjent som dropsy) - en opphoping av væske under huden - og amenoré - når en kvinne i reproduktiv alder ikke opplever en menstruasjonssyklus.

Betydning

Cantharadin er kaustisk, slik at når den anvendes på en hvilken som helst del av kroppen, fører det til irritasjon. Dette var Hippokrates 'håp i de tilfellene han behandlet: at ved å bruke bakken insekt, ville væske løsnes fra huden eller menstruasjonssyklusen ville bli tvunget tilbake til.

Faktisk, moderne medisin vet nå at cantharidin er giftig for både mennesker og dyr. Det kan forårsake forstyrrelser i mage-irritasjon, oppkast og død. Det brukes nå nesten utelukkende av veterinærer som et sviende agent og counterirritant.

Bruksområder

I århundrene etter Hippokrates, ble cantharadin brukes til å behandle revmatisme, gikt og mange andre plager. Det har blitt brukt til å behandle forstoppelse, som en kjærlighet potion og som et afrodisiakum.

På 1800-tallet ble mange "mirakelkurer" som selges til å behandle stort sett alt som feilte deg. One, kjent som Barry Tricopherous, lovet å vokse hår på skallede hoder. Den ble fremstilt av 97 prosent alkohol, 1,5. prosent lakserolje og 1 prosent cantharadin. I denne elixir samt andre produkter gjennom hele århundret, ble cantharadin plasseres direkte på hodebunnen til å produsere blemmer, også kjent som vestication. Tanken var at blemmer ville samle blod i hodebunnen, noe som gir døde eller døende hårsekkene med mer næring, og dermed føre til mer vekst. I stedet, det meste bare forårsaket smerte.

Ironi

Hippokrates, som slet med skallethet selv, til slutt prøvde spanske flue i en blanding med pepperrot, due droppings og andre krydder. Han gned løsningen på hodet - uten å lykkes. Som vi nå vet, er cantharadin faktisk giftig for mennesker, og dermed sette mannen som startet moderne medisin i fare for å bryte sin egen ed først gjør ingen skade.