Digidexo.com

Skadevirkninger av mineralolje

Skadevirkninger av mineralolje


Hvis mineralolje er en del av din daglige skjønnhetsrutine eller omsorg for barnet, kan det være lurt å vurdere effekten av gjentatt eksponering for dette produktet. Mens mineralolje er blitt brukt i mange år som en hud mykner, avføringsmiddel, alternativ til matolje eller andre dagligdagse rette, medisinske forskere mener gjentatt eksponering kan ha en rekke skadelige effekter på mennesker.

Interferens med Vitamin Absorpsjon

Mineralolje kan forstyrre kroppens opptak av vitaminer på to måter. Brukt på huden, kan mineralolje bremse produksjonen av vitamin D ved å skape et ekstra lag eller belegg på huden. Tatt internt eller anvendes som et avføringsmiddel, absorberer mineralolje fettløselige vitaminer, og kan forårsake svikt i kalsium, beta-karoten, kalium, fosfor, og vitaminene A, DE og F.

Luftveisproblemer

Mineraloljer kan irritere luftveiene og forårsake hoste, nysing og kortpustethet. Puste i mineralolje kan føre til en form for lungebetennelse.

Hudproblemer

Mineraloljer kan tette porene hvis det brukes i overkant. Dette hindrer utslipp av giftstoffer fra kroppen, en viktig funksjon av huden. Langvarig bruk kan føre til eksem og hudirritasjoner. Mineraloljer ikke tette porene; imidlertid kan et overskudd av mineralolje irritere akne.

Avføringsmiddel bivirkninger

Mineraloljer virke som en naturlig avføringsmiddel og er noen ganger foreskrevet eller anvendes som sådanne. Langvarig bruk kan føre til en rekke problemer, inkludert de nevnte vitaminmangel, diaré, kvalme, oppkast, magekramper, tap av tarmkontroll, drypper fra endetarmen og inkontinens.