Digidexo.com

Leriche Teknikk & Peyronies sykdom

Først observert i 1743 av en fransk kirurg, Peyronies sykdom er en tilstand forårsaket ved herding av elastisk normalt vev i penis. Resultatet er krumningen eller en endring i formen som kan forårsake smerte og interferere med seksuelle aktiviteter. Selv om mindre enn 4 prosent av menn rammes, de fleste er hvite og over 40. Risiko er økt for røykere, nære slektninger av berørte menn, og de med en historie med skade på penis. European urolog Albert Leriche ble inspirert til å frigjøre bindevev måten hånd kirurger gjør for de med kontrakturer.

Bakgrunn

Uten behandling, 15 prosent av Peyronies sykdom tilfeller bedre spontant. Halvparten av pasientene blir verre, og resten blir den samme. Det er ingen enkel kur eller behandling for Peyronies sykdom. Vitamin E og C og aminosyren L-karnitin, sammen med medisiner har dårlig suksess priser. Den eneste kirurgisk behandling tilgjengelig før Leriche teknikk rettet penis av menn med Peyronies sykdom ved å forkorte elastisk vev overfor ufleksibel arrvev. De fleste menn ikke er fornøyd med resultatene fordi fremgangsmåten, kjent som Nesbit kirurgi, forkorter betraktelig lengde av penis.

Før menn anses for Leriche teknikk, bør de ha en historie på minst tre måneders oral behandling som ikke fungerte. Sykdommen må være alvorlig nok til å forstyrre seksuell funksjon. Diabetikere, eller de som tar blodfortynnende medisiner, kan utelukkes. Menn som har hatt Peyronies sykdom i mindre enn 18 måneder, en fase karakterisert ved smerte og betennelse, ikke anses for Leriche teknikken til arrdannelse, eller plakk, har stabilisert seg. Må være lokalisert plakk i et område liten nok til at det er sannsynlig å dra nytte av prosedyren.

Prosedyre

Den Leriche teknikken er som oftest en poliklinisk prosedyre. Omfanget av plakk er plassert, og målt under ultralyd. Bedøvelse brukes til nummen penis. Saltoppløsning blir injisert for å indusere en ereksjon. Plakk blir deretter kuttet med en nål eller lanse for å bryte opp den arrete vev slik at penis kan rette. Justeringer blir gjort med mer saltløsning og flere rifter, inntil den ønskede stilling er oppnådd penile. En trykkbandasje påføres i tre timer.

Ettervern og Utfall

Etter Leriche teknikk behandling, må menn engasjere seg i tidlig og daglig seksuell aktivitet for én måned for å opprettholde gode resultater. Omtrent 30 prosent av menn som gjennomgår prosedyren er kurert. En annen 50 prosent gevinst seksuell funksjon etter ett eller flere gjentatte forsøk med Leriche teknikk. Leriche er minimal invasiv forhold til Nesbit kirurgi og har hatt bedre resultater. Også for 20 prosent av menn for hvem Leriche mislykkes, teknikken vil ikke forstyrre muligheten til å ha andre behandlinger, for eksempel kirurgi eller penile implantater.