Digidexo.com

Blære Lining Disease

Interstitiell cystitt er en sykdom karakterisert ved kroniske smerter påvirker slimhinnen i blæren som både er vanskelig å diagnostisere og behandle. Fordi de første symptomene er lik de av en standard urinveisinfeksjon, er de som lider av tilstanden ofte behandlet ineffektivt i mange år før de er bestemt til å ha den.

Initial Symptomer

Interstitiell cystitt vanligvis begynner med bekkenløsning, en følelse av trykk i bekkenet og nedre del av magen, brenning med vannlating, en økende hyppighet av vannlating og en følelse av at det haster. Noen kvinner rapporterer også smerter med samleie. Når en pasient presenterer med disse symptomene, de er vanligvis behandlet for en standard urinveisinfeksjon, selv når foreløpige laboratorietesting ikke indikerer tilstedeværelse av bakterier i urinen.

Forekomst

Mens middelaldrende kvinner er tre ganger mer sannsynlig å utvikle interstitiell cystitt, menn kan også utvikle tilstanden. Det er enda vanskeligere å diagnostisere menn fordi det er ofte forveksles med kronisk prostatitt. Den interstitiell cystitt Association rapporterer at om lag 3-8 millioner kvinner og 1-2 millioner mennesker er rammet.

Typer av interstitiell cystitt

Det finnes to hovedtyper av interstitiell cystitt: ulcerøs og ikke-ulcerøs. Non-ulcerøs er den vanligste formen. Ulcerøs interstitiell cystitt er preget av tilstedeværelsen av små sår i slimhinnen i blæren, kjent som Hunner er magesår. Denne forskjell kan kun bli gjort ved en kirurgisk prosedyre kjent som cystoscopy, hvor et kamera er satt inn i blæren for å vise den indre foring av blæren.

Årsaker

Årsakene til interstitiell cystitt er foreløpig ikke kjent. Det er mange teorier inkludert autoimmun lidelse, bakteriell infeksjon, traumer til blæren og dysfunksjon av nerver og bekken muskler. Interstitiell cystitt er for det meste vanligvis antatt å være en sykdomsprosess som det er bevis som støtter forts skade på blæren foring.

Behandling

Det finnes ingen kur for interstitiell cystitt. Det er mange behandlinger tilgjengelig som har en varierende grad av suksess. Blære oppblåsthet terapi hjelper ofte pasientens økning sin blærekapasitet, mens drypping av mild bedøvelse inn i blæren via kateterisering kan også redusere smerte. Men ingen av disse behandlingene siste for lang. Stoffet Elmiron har funnet å gi lindring til mange lider, som har blære omskolering.

Supplerende terapier

Mange lider rapporterer at endringer i kostholdet som total eliminering av bearbeidet mat, kunstige søtstoffer og fargestoffer, matvarer behandlet med landbruksplantevernmidler og matvarer med svært høyt syreinnhold lindre symptomer. I tillegg, stressreduksjon, urtemedisiner, akupunktur og meditasjon teknikker er ofte gunstig å takle kroniske smerter av denne sykdommen.