Digidexo.com

Sykdommer som forårsaker leddsmerter

Leddene i kroppen er krysset nettsteder der to forskjellige bein møtes. Brusk, sener, leddbånd og væske i leddene gi dem struktur, mobilitet og fungere som demping. I løpet av tiden, kan leddene bli forverret eller lider mange skader. Når dette er tilfelle, kan ulike sykdommer utvikle og smerte er sikker på å følge.

Gikt

Artritt er en tilstand hvori brusk i leddene blir slitt bort eller degenerert. Fugene kan også bli angrepet av kroppens eget immunsystem i en type kalt artritt reumatoid artritt. Når dette skjer, leddene blir betente, hovne og huden kan vises rødt. De har også blitt lite fleksibel og selv vandre på tvers av rommet kan forårsake smerte.

Bursitt

Inne i leddene i kroppen er det små væskefylte sekker som kalles bursa sekker. De ligger mellom muskler, sener og bein på felles steder. Bursa sacs fungere som ekstra polstring på trykkpunkter, og de bidrar til å gjøre bevegelsen mye mer effektiv. Når bursa sacs hovne opp, de kan være smertefullt å ta på og gjør bevegelse vanskelig. Dette er en tilstand som kalles bursitt.

Tendinitt

Sener er sterke bindevevsstrenger av vev som kobler muskler til bein. Når sener blir betent rundt felles områder, det kalles senebetennelse, og det kan være svært smertefullt. Forskjellen mellom senebetennelse og leddgikt er at det er ikke mye hevelse involvert, og du kan fortsatt ha et normalt bevegelsesutslag.

Urinsyregikt

Urinsyregikt er en tilstand som er forårsaket av en opphoping av urinsyre i kroppen. Urinsyre utvikler seg fra å spise mat som er høy i et stoff som heter puriner. Under normale forhold er denne urinsyre spyles ut av kroppen gjennom urinen. Men når nivåene er forhøyet, har de en tendens til å samle opp på felles steder, forårsaker hevelse, varme, rødhet og smerter. Stortåen og foten er områder som ofte først rammet, men det kan skje hvor som helst i kroppen.

Lupus

Lupus er en sykdom hvor ditt eget immunsystem ender opp med å snu mot deg. De organer, vev, ledd og selv om huden av legemet bli betent. Denne sykdommen er mer utbredt hos kvinner enn menn, og det er ingen kjent kur, selv om det finnes behandlingstilbud tilgjengelig som kan hjelpe betraktelig. Annet enn leddsmerter, symptomer som tretthet, feber, depresjon, angst og vekttap eller gevinst kan også manifest.