Digidexo.com

Foot Massage Therapy

Praksisen med fotmassasje er ikke noe nytt. De Empires i Østen har brukt det som en helbredende terapi for århundrer. Nå vestlig medisin er i ferd med å gjenkjenne de mange helsemessige fordeler fotmassasje terapi kan gi. Massasje kan hjelpe sirkulasjonen av blod og de fleste av oss er klar over at det er en utmerket avspenningsteknikk. Men det er bevis for at fotmassasje kan gi lindring i noen livstruende sykdommer.

Kreft

Fot massasje terapi kan hjelpe pasienter som lider av kreft. Ifølge den indiske Journal of Palliative Care, en ti minutters fotmassasje delt inn i fem minutter på hver fot kan gi lindring av smerte og kvalme samt hjelp i avslapping. Åtti-sju kreftpasienter fikk ti minutters fotmassasje og alle skjønte nesten en umiddelbar reduksjon i smerte. Deres kvalme redusert og deres avslapping nivåene økt. Den indiske Journal of Palliative Care anbefaler fotmassasje som ett av flere komplementære behandlinger for å lindre effektene av kreft.

Fotsår

Diabetiske fotsår kan være de vanskeligste å helbrede. Fot massasje terapi kan hjelpe disse bestemte typer sår spesielt. Fot massasje terapi bidrar til å øke blodstrømmen rundt sårene. Dette hjelper til med sirkulasjon og holder oksygen og en frisk tilførsel av blod som strømmer til vevene.

Post Operativ Pain

Smerter etter operasjonen er ikke uvanlig. Intens smerte, men kan skade kroppens evne til å komme seg etter operasjonen. Ifølge National Institute of Health, kan fotmassasje terapi være nyttig for å redusere postoperativ smerte. I sin studie ble 18 pasienter som fikk en 20 minutters massasje tilsvar til fem minutter for hver ekstremitet. Selv om det var ingen signifikante endringer i blodtrykk eller hjertefrekvens, bemerket alle 18 pasientene en reduksjon i deres oppfatning av smerte.

Cardiac surgury

Ifølge det amerikanske National Library of Medicine finansiert av National Institute of Health, kan fotmassasje hjelpe en postoperativ hjerte pasienten overvinne angst og oppnå en større følelse av velvære. Tjuefem testpersoner ble avhørt og en trend ble lagt merke til at de pasientene som fikk fotmassasje terapi oppnådd en større tilstand av psykologisk velvære.