Digidexo.com

Risikoer og fordeler ved å bruke reseptbelagte sove medisiner

Under stressende tider, mange mennesker har problemer med å få sove og bor sover. Fordi problemet er så vanlig, har farmasøytiske selskaper utviklet en rekke reseptbelagte medisiner som hjelper med søvnproblemer. Disse medikamentene har ulike fordeler og risikoer, og mange kan tas bare for en kort tid. Pasienter bør konsultere tett med leger ved bruk og uttak fra disse medikamentene.

Ambien og Ambien CR

Ambien (zolpidem) er et tungt annonsert reseptbelagte medisiner som brukes primært for å hjelpe folk med søvnløshet, men brukes også for hjerneskade og koma pasienter. Ambien fordel er at det virker raskt, å sette deg til å sove innen 15 minutter, og den har en kort halveringstid, forlater systemet innen to til tre timer.

Noen mennesker rapportert ikke å kunne bo i søvn, men, og det franske selskapet som utviklet medisiner, Sanofi-Aventis, kom ut med en kontrollert-release versjon, Ambien CR, for å sikre lengre levetid søvn ganger. I 2007, Food and Drug Administration godkjent 13 generiske versjoner av Ambien.

Ambien har en lang liste over bivirkninger, hvorav noen kan være alvorlige og til og med livstruende. De inkluderer hallusinasjoner, vrangforestillinger, dårlig koordinasjon, svekket dømmekraft, impulsivitet, uhemmet utadvendthet, økt appetitt, økt libido, rebound insomnia og kortsiktig hukommelsestap. Den hukommelsestap kan føre til at pasienter glemmer de har tatt en pille og ta en annen. Anekdotiske bevis for søvngjengeri, søvn-kjøring og andre automatiske atferd har blitt rapportert. Ambien kan også bli vanedannende, så bruk er vanligvis begrenset til to uker. FDA har godkjent en muntlig spray av Ambien er aktiv ingrediens for bruk som en resept sovne.

Lunesta

Lunesta (eszopiclone) er et beroligende hypnotiske medisiner utviklet av Sepracor og introdusert i USA i 2005. Det er effektivt i å hjelpe pasientene til å falle sove raskt, men kan bare brukes for en til to uker. Lunesta er utpekt som et Schedule IV stoff som kan forårsake avhengighet og har blitt koblet med økt risiko for depresjon og selvmord. Abstinenssymptomer kan oppstå, for eksempel angst, magekramper, svette, skjelving og kramper. Bivirkninger inkluderer angst, hallusinasjoner, agitasjon, aggressiv atferd, forvirring og selvmordstanker. Andre bivirkninger er en bitter eller metallisk smak i munnen, svimmelhet, forkjølelseslignende symptomer, halsbrann, hodepine, tretthet, utslett, kløe, nedsatt libido og urolig mage.

Halcion

Halcion (triazolam) er et benzodiazepin derivat stoff som brukes til å behandle søvnløshet. Det gjør at pasienter til å sovne raskt, men kan ikke være nyttig for de som har problemer med å sove på grunn av sin korte halveringstid --- betyr sin evne til raskt å la systemet. Halcion har også hukommelsestap, antikonvulsiv og muskelavslappende effekter. Det bør bare brukes på en kortsiktig eller tilfeldig basis.

Halcion kan produsere narkotikaavhengighet. Bare den minste dosen nødvendig bør brukes, og bare for et kortest mulig tid. Halcion bivirkninger inkluderer hukommelsestap, forvirring, søvnighet, en bakrus følelse, nedsatt kognitiv funksjon, dårlig koordinasjon og forvirring. Abstinenssymptomer kan oppstå etter avsluttet bruk.