Digidexo.com

Post-galleblæreoperasjon Pain

Smerte er mulig etter galleblæreoperasjon. Det er fordi en kirurg gjør et stort snitt i øvre høyre del av magen, rett under ribbeina, for å få tilgang til området. Gallegangen og blodkar er kuttet og galleblæren løftes ut. Du kan ikke føle smerte under den timelange prosedyre på grunn av generell anestesi. Men etter operasjonen vil du sannsynligvis oppleve sårhet og smerte som innsnitt leger.

Utvinning

Galleblæren fjerning kirurgi krever vanligvis et sykehusopphold på to til seks dager. Utvinning krever pasienter å puste inn i en enhet som kalles et insentiv spirometer, for å holde lungene arbeider tilstrekkelig. Du vil motta væske gjennom en IV og til slutt flytte til drikking væsker og spise mat. En sykepleier vil hjelpe deg i å stå opp og gå. I tillegg vil du bli bedt om å bære trykk strømper på bena for å forbedre sirkulasjonen og stoppe blodpropper fra forming. Hvis du opplever post-galleblæren kirurgi smerter eller blødninger, kan det hende du trenger for å holde på sykehus lenger.

Betraktninger

Smerte du kan oppleve etter operasjonen er vanligvis ingenting i forhold til smerten du opplever med en ubehandlet syke organ, som kan være livstruende. Galleblærer som er ignorert kan forårsake mye smerte som øker over tid. Noen mennesker opplever smerter i perioder på to til tre timer om gangen. Det er forårsaket av en blokkering som hindrer gallen, utgitt av galleblæren, fra reiser til tarmen.

Typer

Personer som har laproscopic kirurgi har vanligvis mindre postoperativ smerte enn de som gjennomgår konvensjonell galleblæreoperasjon. Dette er den viktigste grunnen til at flere mennesker velger for laproscopic tilnærming. I en konvensjonell operasjon, er snittet vanligvis 9 til 18 cm i lengde. Denne størrelsen innsnitt kan føre til smerter og ømhet i kroppen din. Men under laproscopic kirurgi, gjør legen fire innsnitt som er mye mindre i størrelse.

Potensiell

Gass kan være en annen gjerningsmann i post-galleblæren kirurgi smerte. Rest karbondioksid som beveger seg gjennom kroppen din, reiser til høyre skulder, kan forårsake sårhet. Det er også ganske vanlig å ha luftsmerter i tarmen etter operasjonen. Fortell legen din dersom du opplever noen slike smerter.

Behandling

Smertestillende er foreskrevet til pasienter etter kirurgi for å bidra til å lette ubehag. Imidlertid kan disse medikamentene føre til forstoppelse. For å klare dette opp, spise høy-fiber matvarer. Hvis du fortsatt har smerter, la legen få vite fordi det kan være forårsaket av hjerteproblemer, ryggproblemer, magesår, nyrestein eller lungebetennelse. Kalle ham umiddelbart hvis smertene fra operasjonen ikke blir bedre, masker eller stifter falle fra hverandre, utvikler du en høy temperatur, eller hvis snittet er rødt eller hovent.