Digidexo.com

Prosedyrer for åreknuter

Åreknuter bule med blod fordi de ikke er sirkulerer blod riktig. De kan utvikle hvor som helst i kroppen, men er mest vanlig i legger og lår. Åreknuter er vanlig - 10 prosent til 15 prosent av mennene og 20 prosent til 25 prosent av kvinner får dem. Selv om folk flest er opptatt av venene 'kosmetisk utseende, kan de føre til tretthet, hevelse og verkende. Det er mange måter å behandle åreknuter. Noen er så enkelt som å opprettholde en sunn vekt, regelmessig mosjon, og heve bena.

Behandlinger

Mer-involvert behandlinger er fastsatt basert på venene 'størrelse, plassering, og symptomer. Noen behandlinger involverer medisinske prosedyrer for åreknuter.

Iført støtte strømper eller kompresjonsstrømper reduserer trykket og blodet i venene. Den største ulempen med denne behandlingen er at blod returnerer til venene kort tid etter at strømpene er fjernet.

Sclerotherapy injiserer venen med en væske som gjør det slå til arrvev og til slutt forsvinne. Denne fremgangsmåten fungerer best for små åreknuter, og som regel mer enn en behandling er nødvendig. Det er ikke ideelt for pasienter som ikke kan gå, fordi gang hjelper sirkulere blodet til andre vener.

Laserterapi gir resultater som ligner på de av skleroterapi. Det krever flere behandlinger. Laseren ødelegger de små blodkarene i overflaten av huden.

Laserkirurgi er brukt for større årer. Det innebærer å sette en sonde inn i venen og lukker det gjennom varme med laser. Laser kirurgi er mindre smertefull, og har en raskere utvinning tid, enn vene stripping.

Når symptomer på blodårene er mer enn kosmetiske, vene stripping eller fjerning av åreknuter kan være et alternativ. Vene stripping styrker blodet å strømme gjennom friske årer. Vener kan også bli bundet av slik at blodet ikke lenger flyter gjennom dem.

Bivirkninger

Fjerne åreknuter krever kirurgisk anestesi. Dette kan føre til kvalme og oppkast, og kommer med risikoen for en infeksjon. Kirurgi tidvis forårsaker blodpropper. Sklerose kan føre til allergiske reaksjoner, avhengig av hvilken substans er injisert. Huden kan også bli brent hvis nålen ikke gå inn i venen riktig.

Sclerotherapy kan forårsake blodpropp, men det er sjelden. Åreknuter er mer sannsynlig å komme tilbake etter skleroterapi enn etter kirurgi.

Laser behandlinger kan føre til arrdannelse og endringer i fargen på huden.