Digidexo.com

Hva er behandlingen for nyrekreft som har spredd seg til lymfeknuter?

Ifølge The American Cancer Society, er nyrekreft forårsaket av kreftnyreceller som vokser til å danne en svulst. Selv om de fleste nyre kreft blir oppdaget før de sprer seg til andre organer, kan disse svulstene vokse seg stor før deteksjon. Noen symptomer på nyrekreft inkluderer tap av appetitt, vekttap, ekstrem trøtthet, og anemi. Nyrekreft kan også føre til skjelettsmerter og kortpustethet. Når det er lymfeknute involvering, er kreft vanligvis i stadium II eller III.

Spredd seg til lymfeknuter

Lymfeknuter er små-bønne formet immunsystemceller som bekjemper infeksjoner i kroppen. Ifølge Anmeldelser i Urology nettsted, bør pasienter med Stages III og IV nyrekreft gjennomgå en begrenset lymfeknutedisseksjon (LND) kirurgi, som innebærer fjerning av flere lymfeknuter nærmest nyrene for å teste for tilstedeværelse av kreft. Pasienter med grovt positive lymfeknuter bør gjennomgå en mer omfattende kirurgi med LND omfatter fjerning av flere lymfeknuter. Den type LND prosedyre avhenger av hvor langt sykdommen har spredd seg.

Med denne operasjonen, risikoer inkluderer lymfe lekkasje, blødninger og skader på surround vev. Til tross for noen av risikoene, kan operasjonen redusere risikoen for lokalt tilbakefall, gi mer nøyaktig iscenesettelse, og føre til en kur hos pasienter med metastatisk sykdom ved å fjerne de berørte lymfeknuter. I tillegg til denne operasjonen, de fleste pasienter krever en kombinasjon av behandlinger for å håndtere sine nyrekreft.

Andre behandlinger

Under noen av de stadier av sykdommen, bør pasientene få støttebehandling, symptomlindring, eller palliativ omsorg. Dette kan omfatte håndtering av pasienter følelsesmessige og praktiske problemer, så vel som å lindre noen av de bivirkninger av behandlingen.

Pasienter kan også gjennomgå tre typer nephrectomy surgies: radikale, enkle eller noe. Radikal kirurgi er når hele nyre, adrenal kjertel, og noen av vevet som omgir vevet er alle fjernet. Enkel kirurgi bare fjerner nyrene. Pasienter i Stage jeg kan ha denne prosedyren. Delvis operasjon fjerner bare en del av nyrene, hvor tumoren er plassert. Pasienter med bare én nyre, to kreft nyrer, eller en fire-centimeter tumor kan ha denne prosedyren.

Early Detection

Det er fire stadier av nyrekreft. I fase I, måler svulsten syv centimeter eller mindre. I Stages II og III, vokser svulsten mer enn syv centimeter og / eller vokser i nærheten av en lymfeknute, binyrene, eller hovedpulsåren. I trinn IV, kan kreften spre seg utover i vevet som omgir området, to eller flere lymfeknuter, eller andre organer slik som lungene, bukspyttkjertelen, eller tarmen.

Nyrekreft er lettere å behandle før det er spredning til lymfeknuter, så tidlig påvisning er nøkkelen. Nyrekreft kan oppdages ved en omfattende fysisk undersøkelse, tester, og en gjennomgang av din helse historie. Urin- og blodprøver kan påvise blod i urinen og funksjonen til nyrene. Andre tester inkluderer magnetic resonance imaging scan (MRI) og intravenøs pyelogram scan (IVP). Disse skanner oppdager mykt vev i kroppen og fremheve noen svulster som finnes i nyrene.