Digidexo.com

Hvordan gjenkjenne tegn på leukemi

Hvordan gjenkjenne tegn på leukemi


Som med de fleste kreftformer, er leukemi sak ukjent. Sykdommen påvirker hvite blodceller. Med tidlig behandling, sjansene for full gjenoppretting er ofte ganske bra.

Bruksanvisning

Er du lei? Leukemi forårsaker tretthet fordi økt produksjon av hvite blodceller (WBC) bruker opp mer av kroppens energi.

Har du gått ned i vekt? Er du spiser like mye som før, men klærne blir løsere? Leukemi forårsaker vekttap fordi økt produksjon av WBCs bruker opp kaloriene.

Legg merke til uforklarlige hodepine og / eller forvirring. Unormale og økte mengder WBCs kan infiltrere sentralnervesystemet.

Har barnet ditt har en tendens til å blø eller lett får blåmerker? Dette er et vanlig symptom på barneleukemi. En unggutt hud kan bli pepret med små røde prikker. Dette kan være et symptom på leukemia-beslektet, milt og lever utvidelse.

Sjekk blekhet. Har kinnene mistet sin rosenrød glød? Dette kan være et symptom på leukemi. En økning i WBC kan fortrenge røde blodlegemer, noe som gjør at du ser blodfattig.

Undersøk dine lymfeknuter. Føler seg under armhulene. Føler du noen klumper eller buler? Føler seg under halsen, der kjeven møter halsen, for klumper eller buler. Hovne lymfeknuter er et mulig tegn på leukemi.

Evaluer deg selv for uforklarlige kroniske infeksjoner som aldri synes å gå bort. Selv om kroppen din produserer flere WBCs, som er kroppens infeksjons jagerfly, WBC av en person med leukemi er umodne og ute av stand til å bekjempe sykdommer.

Kontroller for en forstørret milt. La seg i sengen og plasser håndflaten på venstre side av magen, under brystkassen. Føler for en klump eller masse. Dette kan være et tegn på leukemi.

Hold styr på uvanlige nattesvette, skjelettsmerter og / eller fordøyelsesbesvær. Alle er mulige tegn på leukemi.

Tips og advarsler

  • Noen ganger er det ingen varselsymptomer eller symptomer på leukemi. Leger først oppdage det etter å ha utført en rutinemessig komplett blodprosent (CBC) laboratorietest.
  • For mer informasjon, ring leukemi Society of America på (800) 955-4LSA.
  • Hvis du har spørsmål eller bekymringer, bør du kontakte en lege eller annet helsepersonell før han gikk i alle aktiviteter knyttet til helse og kosthold. Denne informasjonen er ikke ment som en erstatning for profesjonell medisinsk rådgivning eller behandling.