Digidexo.com

Abdominal smerte med en migrene

Kvalme og / eller oppkast er vanlige symptomer på en migrene hodepine. Nivået av magesmerter varierer fra episode til episode og forekommer med intense hodesmerter. Teorier antyder serotonin fører til at hodet og magesmerter symptomatisk for migrene.

Hva er serotonin

Serotonin er en neurotransmitter bundet til visse reseptorer i celler i hele kroppen til å sende signaler. Det påvirker alt fra fordøyelsessystemet til det kardiovaskulære system.

Serotonin og migrene

Signalstoffet serotonin antas å være en faktor i migrene. Når nivåene av serotonin slippe i hjernen, blodårene utvider seg, noe som fører til omkringliggende hjernevev å svelle.

Serotonin og tarmen

Ninety-fem prosent av serotonin i kroppen er laget i tarmen, ifølge ledende neurogastroenterologist og forfatter av "The Second Brain," Dr. Michael Gershon. Slik serotonin samvirker i hjernen og tarmen er ukjent, men magen er dekket i serotonerge reseptorer til å motta signaler ved binding til nevrotransmitteren serotonin.

Serotonin og kvalme

For migrenepasienter, er serotonin viktig fordi fallet i serotonin som forårsaker hodesmerter er også antatt å forårsake kvalme.

Behandling

Migrene behandlinger, slik som triptan klassen av medikamenter, målrette serotonin. Sumatriptan, for eksempel, etterligner serotonin i kroppen ved å binde seg til en bestemt serotonin reseptor og sammentrekkende blodkar. Medikamentet binder til den samme reseptoren i magen og letter kvalme, så vel som migrenesmerter.