Digidexo.com

Fakta om Genital Herpes

Genital herpes er en av de mest vanlige seksuelt overførbare sykdommer i USA. Selv om infeksjonen kan bo i kroppen på ubestemt tid, betyr det ikke påvirker immunsystemet og generelt ikke forårsaker farlige infeksjoner hos ellers friske individer.

Identifikasjon

De føderale Centers for Disease Control anslår at minst 45 millioner mennesker i alderen 12 år og eldre, eller én av fem unge og voksne, har hatt genital herpes infeksjoner. CDC rapporterer imidlertid at andelen av genital herpes infeksjoner har gått ned det siste tiåret. Genital herpes er mer vanlig hos kvinner enn hos menn, ifølge CDC, noe som tyder på at dette kan være fordi hann-til-kvinne overføring av viruset er mer sannsynlig enn kvinne-til-mann overføring.

Typer

Genital herpes er forårsaket av herpes simplex viruse (HSV), forårsaker type 1 eller type 2. HSV-2 de fleste tilfeller av genital herpes. Mens HSV-1 kan forårsake genital herpes, det er oftest assosiert med feber blemmer og andre munnen infeksjoner. Oral-genital kontakt med en person smittet med HSV-1 kan forårsake genital infeksjon.

Effekter

Blemmer eller lesjoner rundt kjønnsorganene eller endetarm er de vanligste symptomene på genital herpes infeksjoner. De fleste mennesker er smittet med genital herpes kan ha bare minimale tegn på infeksjon. Det første utbruddet av lesjoner oppstår vanligvis innen 2 uker etter virusoverføring. Når blemmene bryter, la de sår som kan ta opp til fire uker å helbrede. Andre tegn og symptomer under det første utbruddet av genital herpes er lik influensa symptomer, inkludert hovne kjertler og feber.
Personer som er diagnostisert med genital herpes kan ha fire eller fem utbrudd i året. Over tid vil imidlertid, reduserer hyppigheten av utbrudd. Mange personer med HSV-2 infeksjon aldri har sår, eller de opplever symptomer som er så mild at de kan forveksle dem for en annen hud tilstand.

Advarsel

Den genitale lesjoner assosiert med herpes kan være smertefullt, spesielt hos personer med svekket immunforsvar. Det er også et potensial for gravide er smittet med genital herpes til å overføre dødelige infeksjoner til sine babyer. Selv om infeksjon av en baby fra en mor med herpes er sjeldne, advarer CDC at kvinner bør unngå kontrahering genital herpes under svangerskapet på grunn av risikoen for overføring av smitte til sine babyer.

Forebygging / løsning

Genital herpes har ingen kur, men antivirale medisiner har vært vellykket i forkorte eller hindre utbrudd. Den beste måten å unngå kontrahering genital herpes er å avstå fra seksuell kontakt eller å være i et langsiktig monogame forhold med en partner kjent for ikke å bli smittet. Latex kondomer, når det brukes riktig, kan redusere risikoen for genital herpes overføring.
Mennesker smittet med herpes bør unngå seksuell aktivitet når de opplever sår eller andre symptomer.
Leger generelt diagnostisere genital herpes ved å ta en prøve fra en herpes lesjon og ha den testet. Herpes infeksjoner kan diagnostiseres mellom utbrudd av en blodprøve.