Digidexo.com

Hva er årsakene til høy diastolisk blodtrykk?

Hva er årsakene til høy diastolisk blodtrykk?


Det er vanligvis to numre assosiert med blodtrykket. Disse to tall er det systoliske blodtrykket og det diastoliske blodtrykk. Blodtrykket er mengden av trykk som utøves av blodet på veggene i blodkarene, slik som de i arterier. Det systoliske trykket er høyere tall og representerer trykket som utøves når hjertet har trukket seg sammen, presser blodet gjennom det vaskulære system av arterier og vener. Den diastoliske trykket representerer trykket som utøves når hjertet ekspanderer, trekke blod inn i dens kamre. Høyt diastolisk blodtrykk kan føre til mange plager og bør behandles.

Fakta

Det systoliske blodtrykket er vanligvis gitt i millimeter kvikksølv (mm Hg). En lesning av 120 er ansett som en normal systolisk blodtrykk lesing. Mens det kan være midlertidige påvirkninger som vil heve blodtrykket - som forbruket av koffein - en lesning av systolisk 140 er ansett å være en indikasjon av hypertensjon. Mens en avlesning mellom 120 og 140 er høyere enn det som er klassifisert som normalt, er det kun for avlesning på 140 eller større for at den medisinske betegnelse av høyt blodtrykk gjelder.

Betydning

Høyt blodtrykk er betydelig medisinsk fordi det er en tilstand som kan til slutt føre til døden. Høyt blodtrykk kan føre til døden ved å lede til hjertesvikt, nyresykdom og slag. Av denne grunn, mange leger rutinemessig ta blodtrykket opplesninger når en pasient kommer inn for behandling eller en diagnose eller annen grunn.

Årsaker

Det er genetiske komponenter til å ha høyt blodtrykk. Foreldre kan passere ned gener som generelt vil gjøre en person utsatt for å ha høyt blodtrykk. Dietter høy i natrium og salt kan føre til høyt blodtrykk. Vilkåret om å være overvektig kan også føre til høyt blodtrykk. Selv om den nøyaktige medisinske årsaken til de fleste tilfeller av høyt blodtrykk er vanligvis ikke kjent, det er livsstilsvalg som bidrar til forhold som fremmer høyt blodtrykk. Generelt, å være overvektig og lever et stillesittende livsstil er de to viktigste forhold som kan føre til høyt blodtrykk.

Misforståelse

Det er noen ting som kan føre til midlertidige økninger i blodtrykket, men de bør ikke anses som en årsak til høyt blodtrykk, fordi høyt blodtrykk er en tilstand som ikke er berørt av disse midlertidige årsaker. Noen midlertidige årsaker inkluderer røyke tobakk og drikker kaffe eller andre drikker med høyt koffein nivåer. Høyt kolesterol, mens er en medisinsk fare og kan forårsake blokkeringer, ikke er en årsak til høyt blodtrykk.

Advarsel

Det finnes behandlinger for høyt blodtrykk, og lege bør oppsøkes. Selv med behandling, personer med høyt blodtrykk må vurdere endringer i livsstil for å redusere sine blodtrykket opplesninger. Bedre kosthold og mer mosjon er nødvendig i kombinasjon med medisinsk behandling.