Digidexo.com

Hva er Bipolar Symptomer hos kvinner?

Bipolar lidelse er en psykisk lidelse med alvorlige humørsvingninger. Symptomene påvirker kvinner ulikt, men de fleste veksle fra lows til høyder. Hormoner kan spille en rolle i å forårsake bipolare symptomer. Kvinner som allerede er bipolar er mer utsatt for svingninger i humør under menstruasjon, graviditet og overgangsalder.

Depresjon

I en depressiv episode, kan en kvinne ha gråtetokter, føler håpløs og lite tiltrekkende og kan spise for mye mat eller ikke nok mat. Selvmordstanker er også mulig.

Manisk

Under en manisk episode, kan en kvinne føler seg optimistisk, attraktiv og kreativ. Hun har massevis av energi, sover lite og prøver å utføre mange oppgaver på en gang.

Hypomani

Dette er en mildere form for mani uten de ekstreme høyder. Hypomani oppstår vanligvis i bipolar 2, en mindre alvorlig form for bipolar lidelse.

Blandet State

I noen tilfeller har en kvinne begge manisk depressive episoder, og på samme tid. Vanligvis føler hun håpløs og trist, men også hyperaktiv.

Rapid Cycling

Med rask sykling, skifter stemningen raskt mellom oppturer og nedturer. Hver episode varer bare noen få timer eller 2 til 3 dager, avhengig av kvinnen.