Digidexo.com

Symptomene på trøtthet etter å ha spist

Symptomene på trøtthet etter å ha spist


Mange mennesker opplever en følelse av tretthet eller apati etter å ha spist, som kan innebære mental og fysisk utmattelse, men kan også innebære muskelsvakhet. Selv om trøtthet etter en sporadisk måltid er OK, noen har en tendens til å føle tretthet etter å ha spist hvert måltid, noe som kan bli en årsak til bekymring. Andre symptomer kan ledsage tretthet etter å ha spist.

Mageproblemer

Mageproblemer ofte følger følelsen av trøtthet etter matinntak og kan medføre smerte eller kramper i magen, diaré, oppblåsthet og kvalme. Dette kan være et resultat av den type matvarer som forbrukes eller mengden av mat konsumert i en gitt måltid. Dårlig fordøyelses helse kan føre til andre helsemessige forhold, for eksempel irritabel tarm syndrom.

Konsentrasjonsvansker

Utmattelse etter spising kan også innebære problemer med konsentrasjon, nervøsitet, irritabilitet og forvirring. Folk kan føle at de ikke er stand til å fungere skikkelig etter å ha spist. For de med hypoglykemi, kan de også oppleve skjelvinger, hodepine, irritabilitet og svakhetstegn også.

Svimmelhet

Noen som opplever tretthet etter å ha spist også føler deg svimmel, noe som kan være et tegn av å spise for mye sukker, matforgiftning eller matallergier eller et tegn på en annen helsetilstand. De som er lei etter å ha spist kan ha problemer med hørselssystemet, slitasjegikt, gastritt, hjertesykdom eller nyreproblemer som blusser opp etter å ha spist.

Årsaker

En av de vanligste årsakene til følelsen lethargic etter et måltid er et resultat av sukker eller karbohydrater forbrukes. Sukker gi kortsiktig energi, men en gang at energi forbrukes, er det vanlig å føle en nedgang i energi. Alternative årsaker kan være stress, mangel på stimulering, mangel på søvn og andre problemer. Andre potensielle helsemessige problemer som fører til apati etter spising inkluderer kronisk utmattelsessyndrom, depresjon, søvnløshet, autoimmune problemer, anemi, og andre medisinske tilstander.

Forebygging og behandling

Tretthet eller slapphet etter spising kan løses ved å gjøre en endring i daglige vaner, som å unngå krydret mat, sukkerholdig mat og høy karbohydrat matvarer. I stedet for å ha måltider som har store porsjoner, har flere mindre måltider utover dagen. Fordøyelsesbesvær og oppblåsthet kan unngås ved å ha en tilstrekkelig mengde vann og fiberrik mat, som frukt og grønnsaker. Hvis en person har kontinuerlig tretthet etter å ha spist, er det viktig å søke legehjelp for å utelukke andre helsemessige problemer.