Digidexo.com

Hva du skal bruke hvis Finacea ikke fungerer for Rosacea

Finacea eller azelainsyre er en aktuell gel brukes til å behandle mild til moderat rosacea. Finacea har blitt vist i studier for å være effektiv i behandling av rosacea, men pasienter som er overfølsomme overfor propylenglykol eller andre elementer av gelen forbindelsen kan være ute av stand til å bruke det. Hvis Finacea ikke er effektiv i behandling av rosacea, det er andre mulige behandlinger din lege kan anbefale.

Hva Leger Unn

Rosacea symptomer inkluderer flushing, rødhet, ødelagte blodkar, støt, papler og pustler. Rosacea pasienter opplever også brenning og stikking av ansikts hud, kløe og irritasjon. En variant kalt okulær rosacea reagerer også til ulike behandlingsprotokoller som reduserer triggere for rosacea. Tilstanden vises i tre stadier eller faser. Pre-rosacea er vedvarende rødhet av ansiktet. I vaskulær rosacea, blodkar hovne opp og blir synlige og huden blir irritert og skreller. Inflammatorisk rosacea manifesterer seg som små røde nupper eller pustler sprer seg over nesen, kinnene, pannen og haken.

Medisinering

Alternativer til Finacea inkluderer aktuelle medisiner som antibiotika som metronidazol og aktuelle salver som tretinoin og benzoylperoksid. Leger kan også foreskrive oral antibiotika som tetracyclin, minocycline og erytromycin. En kraftig oral medisin som heter isotretinoin eller Accutane® brukes hvis andre medisiner ikke klarer. Isotretinoin hemmer talgkjertlene slik at de ikke produserer mye olje. Denne medisinen trenger tett oppfølging av en hudlege. Okulær rosacea kan også behandles med antibiotika eller steroid øyedråper.

Kirurgi

Dersom huden blir permanent skadet av rosacea, kan kirurgiske inngrep som laser kirurgi og elektro brukes til å redusere synligheten av blodkar og vev klynger rundt pannen og haken og å forbedre utseendet på ansiktshuden.

Side Effects

Bivirkninger av Finacea inkluderer brennende og stikkende, kløe, flassing, tørr hud, opphopning av væske under huden, akne, seborrhea og fotosensitivitet. Langvarig behandling kan være nødvendig for å behandle sykdommen. Det finnes ingen kur for rosacea, men med behandling av tilstanden kan administreres og hudskader kan forebygges.