Digidexo.com

Cure for Skin Fungus Ringorm

Ringorm, kjent medisinsk som tinea, er en soppinfeksjon i det øverste laget av huden din. Det er svært smittsom og spres gjennom direkte kontakt med en smittet person eller dyr. Du kan også kontrakt ringorm ved å bruke en kam, børste, håndkle eller et annet element som har blitt berørt av en infisert person eller dyr. Ringorm er spesielt vanlig blant barn. I de fleste tilfeller kan du effektivt behandle ringorm hjemme.

Symptomer

Oftest ringorm er et kløende, rødt utslett som dannes i en sirkel. Sunn hud vil vanligvis vises i midten av sirkelen. De ringorm lesjoner kan få blemmer og slam. Du kan se mer enn ett område av huden påvirkes av ringorm. Idrettsutøvere, barn i barnehage, er de som jobber med dyr, mennesker som er overvektige, folk som bor i fuktig klima, og de som har svekket immunforsvar mest sannsynlig å bli smittet med ringorm. Når dette soppinfeksjon vises på huden, det kalles ringorm. Når en lignende infeksjon oppstår i skjegget, er det ofte kalles frisør kløe; når det skjer i lysken, er det kjent som jock kløe, og på føttene er det referert til som fotsopp.

Home Care

I de fleste tilfeller av ringorm, hjemmebehandling med en over-the-counter anti-fungal medisiner er effektive. Aktuelt over-the-counter behandlinger inkluderer klotrimazol, mikonazol, terbinafin og tolnaftate. Vask og tørk ringorm rammede området, så påfør et tynt lag av medisinen. Gjenta denne behandlingen to ganger om dagen i to uker. Mens du behandle ringorm, vaske sengetøy og pyjamas hver dag.

Se en lege

Hvis ringorm infeksjon ikke har svart på hjemmesykepleien i løpet av to uker, se din lege. I de fleste tilfeller vil legen din diagnostisere ringorm av dens utseende og ledsagende symptomer; Imidlertid, i noen tilfeller en hud skraping kan være nødvendig. Hvis du trenger reseptbelagte medisiner for å tømme ringorm infeksjon, kan legen forskrive både en aktuell og en oral medisin. Aktuelle medisiner foreskrevet for ringorm inkluderer butenafine, ciclopirox, econazole, mikonazol, oxiconazole og terbinafin. Oral medisiner kan inkludere itrakonazol, flukonazol, ketokonazol og terbinafin.

Forebygging

For å hindre fremtidige ringorm infeksjon, vaske hendene ofte. Dette er spesielt nødvendig i områder som deles av mange mennesker, slik som skoler, barnehager og treningssentre. Ta forholdsregler for å unngå overdreven svetting og for å holde huden din tørr. Ikke del personlige ting som børster, håndklær og klær med andre. Hvis kjæledyret ditt har mangler flekker av pels, har din veterinær sjekke dyret for ringorm.