Digidexo.com

Medisiner for å redusere prostatakjertel

Godartet forstørrelse av prostata, også referert til som BPH, er vanlig hos menn som de gamle. Effektiv behandling med medikamenter kan redusere veksten av prostatakjertelen, samt urin lindre symptomer. Mens ny forskning er nødvendig for å avgjøre hvilke pasienter som best kan dra nytte av disse stoffene, kan tidlig intervensjon omgå nødvendigheten av kirurgisk behandling senere.

Fakta

Selv om årsaken til BPH er fortsatt uklart, ser det ut hormoner kan være den skyldige. Hanner har en liten mengde av det kvinnelige hormonet østrogen, som øker i tilførsels med alderen. På samme tid, aldring fører til at mannlig hormon, testosteron, for å redusere. Denne hormonelle endringen kan føre til godartet overvekst i prostatakjertelen. I tillegg er to former av enzymet 5-a-reduktase som er nødvendig for prostataforstørrelse. Som prostata vokser, begynner det å trykke på urinrøret, forårsaker en rekke problemer, herunder urinlekkasje, frekvens, driblinger eller inkontinens.

Ifølge Dr. Peter T. Scardino, leder av Avdeling for Urologi ved Memorial Sloan-Kettering Cancer Center, 20 prosent av menn 40 år, 60 prosent av menn i alderen 60 og 90 prosent av menn alder 80 har prostata gjengroing. Innen 2020 vil om lag 11,2 millioner mennesker i USA søker behandling for sykdommen.

Finasteride

I 1996 Federal Drug Administration (FDA) godkjente finasterid, ellers kjent som Proscar, for behandling av BPH. Dens formål er å krympe i prostata ved å blokkere produksjon av type II av enzymet 5-a-reduktase. Den Proscar Langsiktig effekt og sikkerhet Study (Pless) rettssaken, en fireårig studie med over 3000 deltakere, konkluderte med at finasterid er effektiv i å stanse utviklingen av prostatavekst, hindrer akutt urinretensjon, og kan redusere risikoen for prostatakreft .

Snarere enn å ta finasterid alene, en 2002 studie av Medical Therapy of prostate Symptomer indikert at når finasterid administreres sammen med alfablokker doxazosin, er overlegen i å stoppe progresjonen av prostataforstørrelse kombinasjonsbehandlingen.

Dutasterid

En nyere medikament, dutasterid, også kjent som Avodartgruppen, er en kjemisk fetter til finasterid, og blokkerer både type I og type II av enzymet 5-a-reduktase. Begge legemidlene reduserer sjansen for at en pasient vil trenge kirurgi for å behandle prostata utvidelse.

Ulemper

Ulempene ved finasterid er kostnaden av medisinen, samt en liten sjanse for tap av libido, erektil dysfunksjon, og ejaculatory volum. Bivirkningene forårsaket av dutasterid er lik sin kjemisk fetter, finasterid.

Advarsel

Det virker som om finasterid og dutasterid er avviklet av pasienten, regrows prostata og symptomene dukker opp igjen. Langtidsstudier må evalueres.