Digidexo.com

Sikkerhet av Stevia

Sikkerhet av Stevia


Stevia, også kjent også ved sitt latinske navn, Stevia rebaudiana, markedsføres av flere selskaper som et naturlig søtningsmiddel. Tilgjengelig på helsekostbutikker, er stevia en urt som vokser vilt som en liten busk i deler av Paraguay og Brasil.

Sikkerhets godkjenning

Selv om det var tidligere tilgjengelig i USA bare som et kosttilskudd, i desember 2008 US Food and Drug Administration godkjent stevia som et generelt søtningsmiddel. På grunn av sin helt naturlige ingredienser, stevia er fordelene langt oppveier sin risiko når det brukes som anbefalt.

Blodtrykk

Stevia har vist seg å redusere blodtrykket hos pasienter med hypertensjon. Selv om forskerne studerer stevia å bestemme sin nytte som en medisinsk alternativ, på dette punktet forbrukerne ikke bør bruke det som et middel i stedet for deres nåværende medisinering.

Legemiddelinteraksjoner

Siden stevia er en helt naturlig produkt, er det få medisiner kjent for å samhandle negativt med det. Dersom det tas i store mengder, men stevia kan påvirke anti-hypertensive og anti-diabetiske midler, siden det kan bidra til å senke blodtrykket.

Kreft

Siden år 2000 har overdrevne medieoppslag anbefales forsiktighet og foreslo at sukker erstatter kan ha potensial til å forårsake kreft. Imidlertid har forskere gjennomført klinisk forskning på pasienter som forbrukes stevia for mer enn 10 år, melder den britiske Farmakologisk Society, og konkluderte med at stevia ikke er innblandet i forårsaker kreft.

Graviditet forholdsregel

Stevia er relativt ny på markedet som en generell søtningsmiddel, og derfor forskerne fortsatt studerer den for å avgjøre hvilke effekter, om noen, har det på fostre og barn som ammes. Ifølge American Graviditet Association, bare ikke-næringsverdi søtstoffer som anses som trygt under svangerskapet er acesulfam kalium (markedsført som Sunett), aspartam (solgt som Lik eller NutraSweet) og Sukralose (Splenda). Studier av sakkarin (markedsført som Søt 'N Lav) har vist at den krysser placenta og kan forbli i fostervevet, slik at bruken for gravide kvinner fortsatt i spørsmålet, som gjør sikkerheten til stevia.