Digidexo.com

Forskjellig typer astma

Astma er en farlig tilstand der luftveiene til lungene (bronkiene) inflame. Blir vanskelig å puste og en gang umulig. Sykdommen oppstår i både barn og voksne, men det finnes forskjellige typer av astma med svakt varierende symptomer. Det finnes også en rekke triggere som kan forårsake astma.

Allergisk Astma

Allergener som pollen, støv og kjæledyr kan utløse astma. I visse årstider, spesielt på våren og høsten når blomster, trær og gress slipper pollen, er allergisk astma verre enn andre ganger.

Anstrengelsesastma

I noen mennesker, er astma bare til stede når indusert av øvelsen. Fysisk aktivitet vil føre til anfall av hoste eller pipende pust.

Nocturnal Astma

De med nattlig astma opplever symptomer meste eller bare om natten. Dette vil typisk skje tidlig i am når kroppens naturlige adrenalin og kortikosteroider er på sitt laveste.

Astma i graviditet

Graviditet har vist seg å ha en direkte effekt på astma. De fleste pasienter vil enten se forbedring i tilstanden eller en forverring av den.

Occupational Astma

Eksponering for visse elementer på arbeidsplassen kan forårsake eller forverre astma. Dette kan være alt fra kjemikalier som brukes til rengjøring for røyk fra en plante atmosfære.

Andre Astma

Noen av de med astma har ingen underliggende årsaken. Tilstanden kunne komme med en sykdom som en forkjølelse eller influensa, eller bli brakt videre av og til være irriterende som tobakk, parfyme eller maling.